AcasăOldUn tren cu aproape 100 de calatori a lovit o cisterna cu...

Un tren cu aproape 100 de calatori a lovit o cisterna cu GPL, pe soseaua de centura a Capitalei. Circulatia, afectata

Situatie nedorita pe calea ferata, miercuri dimineata, in urma careia un om a ajuns pe mana medicilor, iar calatorii aflati intr-un tren de persoane s-au vazut nevoiti sa aleaga alte mijloace de transport, pentru a ajunge la destinatie. Mai mult, accidentul a cauzat intarzieri in parcursul unor garnituri de calatori, avand in vedere ca atat traficul rutier, cat si cel feroviar in zona au fost intrerupte.

Accidentul a avut loc dimineata, cu aproximativ 10 minute dupa 8, pe soseaua de centura a Capitalei, intre localitatile ilfovene Caciulati si Balotesti. Conform Centrului Infotrafic, cisterna transporta gaz petrolier lichefiat. Impactul dintre acest vehicul si trenul de persoane a avut loc la kilometrul 25 al soselei de centura a Bucurestiului, la trecerea la nivel cu calea ferata fara bariere situata la intersectia dintre magistrala 700 si DJ200B, in zona Tunari.

Din cate a anuntat CFR Calatori, locomotiva trenului InterRegio IR 1772 care venea de la Galati si urma sa ajunga in Capitala, la Gara de Nord, a lovit o cisterna, odata ce „soferul autocisternei s-a angajat in traversarea trecerii la nivel  fara sa se asigure si fara sa respecte indicatiile semnalelor”.

Mecanicul locomotivei a fost ranit in urma accidentului, fiind preluat de o ambulanta ajunsa la locul impactului. Din cate reiese din precizarile reprezentantilor companiei de transport, nu au existat victime in randul calatorilor. „Precizam ca cei aproximativ 100 de pasageri din tren nu au fost in pericol”, se mentioneaza in comunicatul CFR Calatori.

Mai trebuie spus ca impactul a dus la avarierea locomotivei si a afectat circulatia feroviara in zona, doua trenuri asteptand reluarea circulatiei pe linia pe care s-a produs accidentul- Regio 7033 Bucuresti Nord – Urziceni, care stationeaza in Mogosoaia, si Regio 8122 Slobozia Veche- Bucuresti Nord, oprit in Caciulati.

Cat priveste calatorii aflati in IR 1772 , CFR Calatori precizeaza ca au ajuns la destinatie cu alte mijloace de transport: „Opt dintre pasageri au fost transportati cu un microbuz catre aeroport, iar restul au fost preluati cu mijloace auto catre Bucuresti”.

Politistii, dar si specialistii CFR fac verificari si investigatii, pentru a stabili -pe de-o parte, cum anume s-a produs accidentul, iar pe de alta parte daca a fost afectata structura caii ferate si siguranta transportului feroviar in zona.

author avatar
Cristina Stefan
286 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger