AcasăOldUn TIR cu butelii a luat foc, la Mihailesti/ explozii si circulatie...

Un TIR cu butelii a luat foc, la Mihailesti/ explozii si circulatie blocata

Mai multe echipaje de pompieri si de la ISU Buzau au intervinit pe DN 2/E 85, in zona in care un autotren care transporta butelii a fost cuprins de flacari. De asemenea, s-a anuntat ca populatia a fost evacuata pe o raza de circa o jumatate de kilometru distanta de locul incendiului. Nu au fost victime.

UPDATE: Politistii anunta faptul ca traficul rutier s-a reluat in zona localitatii MIhailesti in jurul orei 17.30. Reprezentantii Centrului Infotrafic atrag, insa, atentia ca pe DN2 Urziceni – Buzau, in perimetrul pe care au aparut problemele generate de incendiul care a mistuit autotrenul cu butelii, „se circula in conditii de drum cu denivelari si restrictie de viteza de 30 de kilometri la ora, pe o portiune de aproximativ 50 de metri”.

Cititi si: Accidentul de la Mihailesti, anchetat de procurori

Accidentul a avut loc in urma cu doar cateva zeci de minute, pe drumul national ce leaga Urziceniul de Buzau, in apropierea localitatii Mihailesti ( pe raza careia, dupa cum multi isi amintesc, a avut loc tragedia din urma cu peste un deceniu, soldata cu mai multe decese, in urma exploziei unui camion ce transporta azotat de amoniu-n.r). Din primele informatii, in TIR-ul respectiv se aflau cateva sute de butelii.

Avand in vedere ca s-au produs deja cateva explozii, avand in vedere ca e vorba de recipiente in care se afla material combustibil, specialistii au luat imediat masura izolarii zonei, in vederea limitarii oricarui pericol la adresa participantilor la trafic, dar si a locuitorilor din localitatea respectiva.

Din cate a precizat un reprezentant al Centrului Infotrafic intr-o interventie in direct la postul B 1TV, pe langa faptul ca zona a fost securizata, se intervine „la limita de siguranta”, in sensul in care atat politistii, cat si pompierii mentin o distanta de autotrenul cuprins de foc, urmare a exploziilor necontrolate care se produc. Aceeasi sursa a precizat ca nu sunt raniti, ceea ce inseamna ca nici soferul TIR-ului nu a avut de suferit de pe urma evenimentului nedorit.

Mai trebuie precizat un aspect- in zona respectiva nu se circula, din motive lesne de inteles. Ramane de vazut cand anume vor considera politistii ca perimetrul e suficient de sigur, incat soferilor sa li se permita din nou sa ruleze pe e 85, in zona in care autotrenul a fost cuprins de flacari.

sursa foto: opiniabuzau.ro

author avatar
Cristina Stefan
188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger