AcasăOldUn roman, pe mana medicilor. Anuntul MAE in privinta atentatului de pe...

Un roman, pe mana medicilor. Anuntul MAE in privinta atentatului de pe aeroportul din Istanbul

Atacul produs tarziu noaptea trecuta in zona terminalului „Sosiri” al celui mai mare aeroport turcesc -aeroportul „Ataturk” din Istanbul -a rapit vietile a cel putin 36 de oameni, ranind peste 140.

Din informatiile ajunse la reprezentantii Ministerului de Externe pana miercuri dimineata, pe lista neagra nu ar exista cetateni romani. Cel putin asta rezulta din cele comunicate pana la acest moment din directia MAE, in conditiile in care pe tot parcursul noptii trecute, reprezentanti ai echipelor consultare au trecut prin spitalele din Istanbul pentru a vedea daca sunt romani printre victimele seriei de explozii.

Iar anuntul facut din directia MAE suna astfel: „cetatenii romani aflati in atentia Consulatului nu sunt raniti, cu exceptia unei persoane care a precizat ca prezinta echimoze la nivelul membrelor inferioare, survenite in urma aglomeratiei provocate de panica. Viata persoanei nu este pusa in pericol, fiind evacuata si cazata la hotel la putin timp dupa producerea exploziilor”.

Insa e important de spus ca un numar de 40 de romani au cerut sprijin de la acelasi Consulat General al Romaniei la Istanbul, care s-au ocupat atat de cazarea lor in hoteluri, cat si de mentinerea legaturii cu o parte a familiilor acestora, aflate in tara.

Un alt amanunt ultil pentru romanii care se afla la Istanbul in aceste momente sau au rude acolo. Si anume, faptul ca au la dispozitie o serie de numere de telefon ale Consulatului General la Istanbul – +90 2123583541, +90 2123580516, +90 2123583537, despre care MAe anunta ca sunt „apeluri redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center 24/24, precum si telefonul mobil de urgenta al oficiului consular roman de la Istanbul + 90 5335420695”.

Va reamintim faptul ca marti noapte pe aeroport s-au auzit focuri de arma si trei explozii, din informatiile disponibile pana acum rezultand faptul ca ar fi fost trei teroristi kamikaze. Autoritatile turce banuiesc faptul ca atacul ar purta pecetea gruparii autointitulate „Stat Islamic”.

sursa foto: radiochisinau.md

author avatar
Cristina Stefan
198 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger