AcasăOldUn elicopter SMURD s-a prabusit

Un elicopter SMURD s-a prabusit

Sursa foto: jurnaltv.md

Un aparat de zbor apartinand, din primele informatii, serviciului SMURD Iasi, si avand patru persoane la bord -pilotul, copilotul, medicul si asistentul medical, s-a prabusit intr-o zona impadurita din raionul moldovenesc Cantemir. In elicopter nu se afla niciun pacient.

UPDATE 6: Primele informatii din directia MAI cu privire la acest accident aviatic au fost furnizate in jurul orei 1630, de catre purtatorul de cuvant al institutiei. Care a confirmat faptul ca Ministerul roman de Interne a fost instiintat, la ora 14.23, cu privire la faptul ca s-a pierdut legatura cu un elicopter al SMURD, iar apoi ca s-a confirmat faptul ca sunt patru decese. Mai mult, Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de urgenta al MAI, urmeaza sa ajunga in Republica Moldova.

Monica Dajbog a precizat, totodata, ca elicopterul a plecat dimineata de la Iasi, apoi a ajuns la Chisinau, cu o pacienta in varsta de 85 de ani. De acolo a plecat spre Cahul, de unde urma sa preia un pacient de 65 de ani, cu accident vascular.Din pacate, aparatul de zbor nu a mai ajuns la destinatie.

Victimele accidentului sunt pilotul, copilotul, medicul si asistentul medical. Pilotul avea experienta de zbor, avand 4181 de ore zbor la activ, copilotul peste 1000, in timp ce medicul lucra de 5 ani in astfel de misiuni, iar asistentul de 11 ani. Din cate a  mai declarat purtatorul de cuvant al MAI, familiile celor patru victime urmeaza sa fie anuntate despre tragedie.

UPDATE 5: In asteptarea primelor precizari de la Ministerul de Interne, declaratii care ar fi trebuit sa inceapa la ora 16, puteti urmari AICI imagini in direct de la locul accidentului, difuzate de jurnal.md.

Sursa foto: jurnaltv.md

UPDATE 4: Tot din directia autoritatilor de la Chisinau aflam noi vesti cu privire la situatia aparatului de zbor apartinand SMURD Iasi in care se aflau patru oameni. Din directia Ministerului sanatatii din Republica Moldova vine o noua confirmare a faptului ca nu exista supravietuitori ai accestui accident. „Astazi (joi -n.r.), 2 iunie 2016, un elicopter al SMURD, din Iasi, Romania, aflat in misiune pe teritoriul Republicii Moldova, s-a prabusit langa comuna Haragis, raionul Cantemir. Toti cei patru membri ai echipajului, cetateni romani, au decedat la impact cu solul. Elicopterul se afla in exercitarea misiunii de transportare a unui pacient de la Cahul spre Chisinau. Ministerul Sanatatii exprima condoleante si va asigura suportul necesar rudelor victimelor”, se mentioneaza intr-un scurt comunicat al institutiei.

UPDATE 3: Informatiile de la fata locului indica faptul ca accidentul s-a produs pe fondul unei vremi nefavorabile. Insa acest aspect nu se stie in ce masura a contribuit la aceasta nenorocire.

UPDATE 2: Din pacate, vin informatii cumplite din directia autoritatilor locale, in privinta accidentului de elicopter. In ciuda faptului ca se spera sa existe supravietuitori ai impactului aparatului de zbor cu solul, din cate se pare, nu exista persoane in viata. Primarul din Haragis, o localitate situata in raionul amintit, a anuntat, pentru publika.md, faptul ca in zona in care aparatul de zbor a cazut s-au gasit patru trupuri fara viata, trei dintre ele fiind carbonizate, dar si ca ar fi fost trei explozii. La fata locului au ajuns deja anchetatorii, care au imprejmuit zona si au inceput cercetarile.

sursa foto: jurnal.md

UPDATE: Aparatul de zbor avusese, in aceasta dimineata, o interventie, in cazul unei femei in varsta, care avea probleme respiratorii si renale, aspect conformat din directia Serviciului Protectiei Civile si Situaţiilor Exceptionale al MAI, de la Chisinau, echivalent al Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul MAI de la Bucuresti. „In aceasta dimineata, elicopterul SMURD a fost solicitat de catre medicii din Vulcanesti, pentru a transporta aerian si monitorizat un pacient, internat in spitalul rational. O femeie de 85 de ani, care sufera de bronhopneumonie, insuficienta respiratorie si renala acuta. Pe parcursul zborului, pacienta a fost monitorizata medical de catre paramedicii si medicii SMURD Iasi. La ora 12:10 minute elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo din Chisinau, femeia fiind preluata de catre o ambulanta 903 si transportata la Spitalul de Urgenta. Aceasta a fost a 19 operatiune aeriana SMURD pe teritoriul Republicii Moldova”, mentioneaza reprezentantii SPCSE.

Initial, s-a aflat ca elicopterul SMURD a disparut de pe radare, pentru ca apoi sa se vehiculeze ca aparatul de zbor a cazut. Presa de dincolo de Prut indica faptul ca in urma impactului cel putin o persoana din randul celor patru aflate la bord si-ar fi pierdut viata.

Stire in curs de actualizare!

306 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger