AcasăOldUn elicopter in care se afla si ambasadorul Romaniei s-a prabusit in...

Un elicopter in care se afla si ambasadorul Romaniei s-a prabusit in Pakistan!

Un aparat de zbor in care se aflau mai multi ambasadori, printre care si cel roman la Islamabad, s-a prabusit, vineri, in nordul Pakistanului.

Din fericire, din informatiile oferite de catre reprezentantii Minsterului de Externe, reprezentantul Diplomatiei romane in Pakistan e teafar. „MAE a reusit ulterior sa-l contacteze telefonic pe ambasadorul roman, care a confirmat ca este in afara oricarui pericol”, se precizeaza intr-un comunicat al ministerului in fruntea caruia se afla Bogdan Aurescu.

Din cate se pare, la bordul elicopterului care s-a prabusit in Pakistan, in cursul diminetii de vineri, se aflau mai multi diplomati.

Mai exact, conform BBC online, in accidentul aviatic in care a fost implicat elicopterul militar si-au pierdut viata sase persoane. Printre victime s-ar afla si ambasadorii norvegian si filipinez, dar si sotiile altor doi sefi ai diplomatiei, aflati in acest stat. De asemenea, ambasadorul polonez si cel olandez s-ar numara printre persoanele ranite in urma accidentului.

Se pare ca persoanele aflate la bord – sase persoane de origine pakistaneza, dar si 11 cetateni straini – se indreptau catre un eveniment programat la Gilgit.

Pentru moment nu se cunosc exact cauzele care au dus la caderea aparatului de zbor, vehiculandu-se ipoteza unui atac de origine terorista.

Vom reveni cu detalii!

author avatar
Cristina Stefan
195 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger