AcasăOldUn angajat al Metrorex, trimis in judecata in dosarul privind achizitia unor...

Un angajat al Metrorex, trimis in judecata in dosarul privind achizitia unor trenuri noi de metrou

Fum la metrou, la stația Unirii! Circulație îngreunată pe Magistralele 1 și 3 - VIDEO

Dupa problemele aparute, zilele trecute, in zona Eroilor, cu asfaltul surpat ca urmare a lucrarilor de constructie la Magistrala 5 Drumul Taberei-Pantelimon, o alta chestiune ce tine de noua magistrala de metrou ajunge in atentia opiniei publice.

De aceasta data, este vorba despre cazul unui angajat al Metrorex, pe care procurorii anticoruptie au decis sa-l trimita in judecata, intr-un dosar in care s-au facut cercetari in privinta unor nereguli privind achizitia catorva zeci de trenuri noi de metrou, pentru Magistrala 5 Drumul Taberei-Pantelimon.

Mai precis, din cate anunta procurorii anticoruptie, marti, intr-un comunicat, Valeriu Picu, angajat al Metrorex SA si membru al comisiei de licitatie, a fost trimis in judecata pentru acuzatia de „folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii”, in aceeasi cauza fiind deferit justitiei si un angajat al unei societati care a participat la licitatia respectiva. Este vorba, din cate anunta procurorii, despre Ovidiu Bancescu, acuzat de „instigare la folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii”.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti.

Va prezentam, integral, precizarile procurorilor din rechizitoriul intocmit in acest caz:

„In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

La data de 26 iunie 2014, societatea comerciala de transport cu metroul Bucuresti – METROREX S.A. a lansat procedura de achizitie publica, pentru atribuirea acordului – cadru ”Achizitia de trenuri noi de metrou pentru Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon”, avand ca obiect cumpararea de cel mult 51 trenuri noi de metrou (a cate sase vagoane).

Valoarea estimata a contractului s-a stabilit la suma de 1.556.259.680 lei, sursa de finantare urmand a se asigura din credit extern garantat de stat (B.E.I.) si de la bugetul de stat.

Acordul – cadru urma a se perfecta cu un singur operator economic, pentru o durata de 84 luni.

Procedura de achizitie este cea a licitatiei deschise, valoarea estimata fiind de 1.556.259.680 lei, iar criteriul de evaluare a ofertelor este reprezentat de „oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic”.

In acest context, in perioada octombrie 2014 – martie 2015, inculpatul Bancescu Ovidiu, reprezentant al uneia dintre societatile participante la licitatie, l-a determinat pe inculpatul Picu Valeriu, membru al comisiei de licitatie, sa furnizeze, in mod continuu, informatii cu caracter confidential vizand desfasurarea licitatiei, reprezentantilor uneia dintre societatile participante la licitatie. Aceste informatii se refereau inclusiv la ofertele si conditiile celorlalti contracandidati, avand ca rezultat vicierea grava a procedurii de licitatie. Informatiile confidentiale erau oferite atat in scopul adjudecarii licitatiei de catre firma respectiva, cat si pentru ca inculpatul Picu Valeriu sa continue sa incaseze foloase (contravaloarea traducerilor solicitate de reprezentantul firmei, inculpatul Bancescu Ovidiu si efectuate prin intermediul unei PFA apartinand unei rude a angajatului Metrorex).

Firma respectiva a fost desemnata castigatoare, insa contractul de atribuire nu a fost incheiat din cauza ca, in prezent, procedura este suspendata”.

541 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger