AcasăOldUn alt caz de SHU - o fetita transferata in Capitala, de...

Un alt caz de SHU – o fetita transferata in Capitala, de la Brasov

Cand speram ca problemele copilasilor cu probleme renale au mai trecut, avand in vedere ca doar doi copilasi se mai aflau, la primele ore ale zilei de sambata, in grija medicilor de la „Marie Curie”, aflam ca s-a mai confirmat un caz de sindrom hemolitic-uremic (SHU).

Mai precis s-a anuntat ca in cazul unei fetite in varsta de doi ani, din Brasov, care faza fusese adusa la „Marie Curie”, in jurul pranzului, cu infectie respiratorie acuta si cu suspiciuni de SHU, s-a confirmat acest diagnostic.

Medicul Mihaela Balgradean a facut cateva precizari in privinta micutul pacient. „Se afla la debutul bolii, cu o stare generala pe care noi o numim multumitoare”, a mentionat specialistul, care a adaugat ca este vorba despre „o forma (…) completa de SHU, cu insuficienta renala acuta (…) si anemie”, si ca micuta e bolnava de marti dimineata, si ca vineri a fost internata la spital, in Brasov. Totodata, sefa sectiei de Nefrologie de la „Marie Curie” a explicat ca aceasta copila va avea montat un caterer, pentru ca in urmatoarele ore micuta va incepe dializa peritoneala.

In tot acest timp, la spitalul din sectorul 4 al Capitalei mai sunt internati alti doi copilasi cu SHU, ambii la Nefrologie, cu o „evolutie favorabila” a starii de sanatate, din cate a anuntat, sambata, Ministerul Sanatatii, insa doar unul e supus procedurilor de dializa peritoneala, respectiv baietelul din Fetesti.

sursa foto: europafm.ro

author avatar
Cristina Stefan
151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger