AcasăOldUdrea a cerut schimbarea procurorului de caz, invocand ca nu are "incredere...

Udrea a cerut schimbarea procurorului de caz, invocand ca nu are „incredere in impartialitatea” sa

Elena Udrea a parasit cladirea Directiei Nationale Anticoruptie, anuntand ca a facut o solicitare de recuzare a procurorului de caz si ca asteapta sa afle cum va fi solutionata cererea ei, urmand sa revina in fata anchetatorilor, peste cateva ore.


UPDATE: Demersul Elenei Udrea nu a avut efectul sorit, pentru ca DNA i-a respins cererea de recuzare a procurorului de caz, astfel ca fostul ministru, actualmente deputat, va fi anchetat in continuare de aceeasi persoana.

––––

Ajunsa la sediul central al DNA cu aproape un sfert de ora inainte de ora 10, Udrea a urcat in masina care a adus-o la discutiile cu reprezentantii institutiei cu aproximativ 20 de minute inainte de ora 11, deci la mai putin de o ora de la sosire. „Nu am increderea in corectitudinea si impartialitatea dansei”, si-a motivat Udrea cererea de recuzare a procurorului de caz, dupa ce a adus in discutie si sesizarile pe care le-a depus la Consiliul Superior al Magistraturii.

„Nu cred ca este surprinzator faptul ca am cerut, pentru ca am depus (…) doua sesizari la CSM legat de modul in care se deruleaza ancheta impotriva mea si modul in care s-a derulat ancheta si in luna martie. Vorbeam de aceeasi doamna procuror”, a tinut sa precizeze Elena Udrea, negand ca prin acest pas ar incerca sa traga de timp in acest caz.

Elena Udrea urmeaza sa revina la DNA catre ora 14, pentru declaratii. Din cate a precizat fosta sefa a PMP, in cazul in care solicitarea nu i se accepta, deputatul va da declaratii in fata actualului procuror, respectiv a celui care se ocupa de cel de-al treilea dosar deschis pe numele sau, in care printre acuzatiile ce i se aduc se numara si cea de luare de mita.

Din cate se pare, magistratul care face cercetarile in prezenta cauza este acelasi din dosarul „Microsoft”, primul in care fostul ministru a ajuns in vizorul DNA.

author avatar
Cristina Stefan
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger