AcasăOldTruica si ceilalti patru acuzati in dosarul "Ferma Baneasa" afla azi daca...

Truica si ceilalti patru acuzati in dosarul „Ferma Baneasa” afla azi daca instanta decide arestarea lor preventiva

UPDATE: Curtea de Apel Brasov a anuntat ca termenul de anuntare a solutiei in acest caz a fost preschimbat pentru ora 15.30.

 

Odata retinuti de DNA pentru 24 de ore cei cinci au fost prezentati, in cursul dupa-amiezii de joi, in fata magistratilor Curtii de Apel Brasov, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Cum sedinta s-a intins pana la primele ore ale zilei, s-a decis amanarea pronuntarii deciziei pentru vineri la pranz.

Astfel ca atat afaceristul Truica- pe care procurorii l-au retinut, printre altele, pentru constituire de grup infractional organizat-cat si jurnalistul Dan Andronic, dar si ceilalti trei barbati acuzati in acelasi dosarul cunoscut drept „Ferma Baneasa” vor afla, la ora 13, ce decid magistartii in privinta propunerilor DNA in cazul lor, mai precis daca vor fi arestati preventiv sau nu.

Va amintim faptul ca, dupa ce a fost retinut, procurorii au anuntat ca Truica este acuzat de mai multe fapte e coruptie, respectiv trafic de influenta, spalare a banilor, complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinte deosebit de grave, dare de mita. Totodata, DNA a anuntat ca Andronic este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, in forma aderarii si complicitate la trafic de influenta, in timp ce avocatul Robert Rosu este cercetat in acelasi dosar pentru „unui grup infractional organizat, trafic de influenta, complicitate la spalarea banilor, complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinte deosebit de grave”. Alte doua persoane sunt cercetate in acelasi dosar – Marius Marcovici si Lucian Mateescu.

Procurorii sustin ca, „incepand cu luna noiembrie 2006, inculpatul Truica Remus, Roșu Robert Mihaita și alte persoane au constituit un grup infractional care a avut ca scop dobandirea intregii averi revendicate nelegal de o persoana interesata, prin oferire de bani/bunuri persoanelor din cadrul autoritatilor/institutiilor detinatoare a acestor proprietati, instigarea si complicitatea la savarsirea, de catre aceste persoane, a infractiunii de abuz in serviciu, prin punerea la dispozitie si semnarea inscrisurilor necesare, traficarea influentei reale asupra functionarilor publici”, dar si ca „inculpatii Andronic Dan, Marcovici Marius Andrei si Mateescu Lucian au aderat la grupul infractional: primii doi in anul 2007, ultimul in anul 2011”. Din cate mentioneaza procurorii, prejudiciul adus statului in acest caz s-ar ridica la 135.874.800 euro.

Cititi si: Truica si Andronic, recuperatori pentru printul lesinat

135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger