AcasăOldTribunalul a decis: Stavarache, primarul Bacaului, inchisoare cu suspendare

Tribunalul a decis: Stavarache, primarul Bacaului, inchisoare cu suspendare

Trimis in judecata de DNA, in primavara anului trecut, intr-un dosar in care a fost cercetat pentur coruptie, Romeo Stavarache a primit o prima decizie din partea instantei.

Astfel, conform hotararii magistratilor Tribunalului Bacau, care au judecat dosarul cunoscut drept „Apartamentul”, in care primarul Stavarache este acuzat de tentativa de abuz in serviciu, edilul liberal al orasului din estul tarii a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare.

Insa cum decizia tribunalului Bacau nu este definitiva, atat liberalul, cat si procurorii DNA o pot ataca, in urmatoarele zile, cu apel. Precizam si faptul ca in aceeasi cauza au mai primit pedepse, tot cu suspendare, alte doua persoane cercetate in dosar, fosti sefi din primarie.

La momentul in care a fost deferit justitiei, Stavarache s-a aparat, mentionand, printr-un comunicat, ca nu e vinovat de faptele pe care i le imputa procurorii, in privinta unei locuinte pe care ar fi vrut sa o cumpere un functionar din institutie, la un pret foarte mic. „Precizez ca fapta pentru care sunt trimis in judecata si anume «tentativa la abuz in serviciu», pe motiv ca s-ar fi creat un presupus prejudiciu in urma incheierii unui contract de vanzare-cumparare pentru un apartament, nu exista, intrucat nici contractul de inchiriere si nici contractul de vanzare nu au fost niciodata semnate de mine”, sustinea, la vremea respectiva Stavarache.

author avatar
Cristina Stefan
245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger