AcasăOldTrei fosti sefi din cadrul APIA, retinuti de DNA, dupa perchezitiile de...

Trei fosti sefi din cadrul APIA, retinuti de DNA, dupa perchezitiile de ziua trecuta

La o zi dupa ce procurorii au facut perchezitii la sediul APIA din capitala, dar si la cel din Ilfov, DNA a anuntat ca trei fost sefi din cadrul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura au fost retinuti pentru 24 de ore.

Masura a fost luata marti, intr-un dosar in care se fac cercetari in privinta unor suspiciuni pe care procurorii le au in legatura cu ceea ce s-a anuntat a fi un prejudiciu adus bugetului UE de 26, 5 milioane de euro. Si, conform unui comunicat al institutiei, ii vizeaza pe Gheorghe Dorel Benu, fost director general al APIA, cercetat pentru abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie in forma agravata si continuata si spalarea banilor, Melinda Klara Kerekes, fost director general adjunct al Agentiei, acuzata, de asemenea, de abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie in forma agravata si continuata, dar si de instigare la spalarea banilor. Nu in ultimul rand, a fost retinut pentru 24 de ore Anton Giminadis, sef serviciu la Directia Masuri de Piata si membru al Comisiei de evaluare din cadrul APIA, la data faptelor, pentru abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie in forma agravata si continuata si spalarea banilor.

In cursul acestei zile, cei trei urmeaza sa fie dusi in fata instantei, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In ordonnata de retinere a celor trei, procurorii sustin ca, in anul 2012, Romania a beneficiat de fonduri europene, pentru implementarea Planului Anual de Distributie de Alimente pentru persoane defavorizate. „In acest sens, au fost derulate o serie de proceduri de achizitie pentru achizitionarea unui numar de 11 produse alimentare, intre care faina alba de grau si ulei de floarea soarelui. Din cele 11 contracte de furnizare produse alimentare incheiate in anul 2012, un numar de 9 contracte s-au finalizat cu livrarea integrala a produselor pana la data de 28.02.2013, insa 2 contracte nu au fost executate corespunzator (cele de furnizare faina alba de grau si ulei de floarea soarelui)”, se menioneaza in comunicatul DNA.

159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger