AcasăOldTrei fosti sefi ai Operei Bucuresti, trimisi in judecata

Trei fosti sefi ai Operei Bucuresti, trimisi in judecata

Procurorii anticoruptie care au anchetat un dosar in care au fost vizati trei directori din cadrul Operei Nationale Bucuresti (ONB), la data faptelor de care sunt acuzati, au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea lor in judecata, alaturi de alte zece persoane – toate administratori de firma. Cauza va ajunge, spre judecare, la Tribunalul Bucuresti.

Mai precis, din cate se precizeaza in comunicatul dat publicitatii, marti, de catre procurorii DNA, a fost deferita justitiei, sub control judiciar, Iustina Cornel, la data faptelor director economic in cadrul ONB, acuzata de abuz in serviciu, in forma continuata si cu consecinte deosebit de grave si luare de mita, in forma continuata. De asemenea, vor ajunge in fata magistratilor bucuresteni si Catalin Alexandru Ionescu, fostul director general al ONB, precum si Teodor Visalom, director tehnic al Operei bucurestene, la data faptelor, ambii fiind cercetati, in libertate, pentru „abuz in serviciu, in forma continuata si cu consecinte deosebit de grave”.

Toti cei zece administratori de firma intrati in vizorul DNA in acelasi dosar sunt acuzati de complicitate la abuz in serviciu, in forma continuata.

Din rechizitoriul intocmit de procurori in acest dosar rezulta faptul ca in decursul anului 2006, Ionescu, in calitate de director general al institutiei si, totodata, presedinte al Consiliului de Administratie si coordonator al compartimentelor functionale din cadrul institutiei, „in coniventa cu inculpatii Cornel Iustina si Visalom Teodor, in mai multe randuri si-au exercitat cu rea credinta atributiile de serviciu ce le reveneau in legatura cu incheierea, derularea, modificarea contractelor de achizitie publica atribuite de institutia publica unde isi desfasurau activitatea firmelor administrate de ceilalti inculpati”.

Mai precis, cei trei sunt acuzati, printre altele, ca nu ar fi suspus respectivele achizitii aprobarii Consiliului Administrativ, asa cum prevede legea, dar si ca nu au „dispus constituirea comisiilor de evaluare a ofertelor, imprejurari care au condus la inexistenta unor selectii de oferte reale in conditii de concurenta, preturile fiind stabilite si supraevaluate de beneficiarii contractelor”.

Din cate spun procurorii, prejudiciul adus ONB ar fi de 3.344.438,44 lei.

310 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger