AcasăOldTragedia din club: La Palatul Victoria a avut loc o sedinta a...

Tragedia din club: La Palatul Victoria a avut loc o sedinta a Comitetului pentru Situatii de Urgenta

(foto: MAI)

Gabriel Oprea a condus, sambata dimineata, sedinta Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta, desfasurata la Palatul victoria, si convocata dupa tragedia din clubul bucurestena, soldata cu 27 de morti si peste 160 de raniti.

Dupa interventia majora, de noaptea trecuta, a ambulantelor, pompierilor si specialistilor in situatii de urgenta, in ajutorul ranitilor si in vederea limitarii proportiilor dezastrului produs in urma izbucnirii incendiului in clubul Colectiv din Bucuresti, vicepremierul Oprea a cerut persoanelor care au competenta in interventii de genul celei de vineri seara, sa vina la sediul Guvernului. La Palatul Victoria a avut loc o sedinta a Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta, in care au fost reprezentate toate ministerele si autoritati centrale cu competente in astfel de situatii.

(foto: MAI)

In cadrul sedintei, s-a anuntat si ca la misiunea de salvare de seara trecuta au actionat peste 500 de pompieri, jandarmi, politisti, precum si membrii ai echipajelor materiale.

Mai exact, conform MAI, au fost la locul tragediei 75 de autospeciale ale ISU Bucureşti – Ilfov, dintre care 11 cu apa si spuma, 3 de descarcerare, 3 pentru transport victime multiple, 2 spitale mobile, 2 autoscari, precum si 57 de autospeciale SMURD si ambulante. In sprijinul acestora au actionat si politisti si jandarmi, care au ajutat la fluidizarea traficului, in asa fel incat ambulantele sa aiba prioritate, pentru a ajunge la locul incendiului, dar si, ulterior, catre spitale, pentru a transporta victimele.

Tragedia de seara trecuta, dintr-un club din Capitala, a curmat vietile a cel putin 27 de persoane. De asemenea, 162 de oameni au fost raniti, acestia din urma fiind transportati la mai multe de urgenta –  Spitalul Floreasca, Spitalul de Arsi, Elias, Spitalul Militar, Sf. Pantelimon, Spitalul Judetean Ilfov, Sf. Ioan, Bagdasar, Spitalul Municipal, Spitalul Coltea, Budimex si Spitalul Grigore Alexandrescu.

La cateva unitati medicale care au primit victime ale incendiului din clubul bucurestean au ajuns ministrul de interne si secretarul de stat Arafat, respectiv la Spitalul de Urgenta Floreasca, la Spitalul Municipal si la Spitalul de Arsi, unde, din cate a anuntat MAI, au fost internate 93 de persoane ranite.Drama a avut loc in Clubul Colectiv, din sectorul 4, in cladirea unei foste fabrici.

E important de mentionat, de asemenea, faptul ca MAI precizeaza ca familiile victimelor pot obtine informatii suplimentare despre starea acestora sunand la urmatoarele numere de telefon puse la dispozitie de Ministerul Afacerilor Interne: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 si 021/3122547.

Cauzele care au stat la originea tragediei, respectiv la declansarea incendiului care, din cate povestesc martorii, s-a propagat foarte rapid catre tavanul incintei, sunt analizate de Parchet.

122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger