AcasăOldToti ranitii din "Colectiv" aflati la Spitalul Militar au fost externati

Toti ranitii din „Colectiv” aflati la Spitalul Militar au fost externati

(sursa foto: MAI)

Trei tineri -care s-au aflat, pana miercuri, in grija medicilor Spitalului Militar Central (SMC) – au primit unda verde pentru a pleca acasa. Acestia isi vor continua, insa, tratamentul si recuperarea in regim ambulator.

Directorul Spitalului Militar Central, medicul Florentina Ionita Radu

Asadar, la 74 de zile de la incendiul care a afectat clubul „Colectiv”, si cu doar cateva zile inainte de Craciun, ultimii pacienti internati la aceasta unitate medicala, dupa drama din seara zilei de 30 octombrie, au fost externati. „Este momentul in care toti pacientii din Spitalul Militar Central se externeaza”, a anuntat, in jurul pranzului, Florentina Ionita Radu, medicul care, alaturi de colegii sai din unitatea spitaliceasca amintita a ingrijiti victimele incendiului care au fost aduse la SMC, in seara incendiului din „Colectiv”.

Cei trei mai au, insa, de strabatut cateva etape necesare pentru a se pune cu totul pe picioare, dupa momentele grele prin care au trecut.

De altfel, medicul considera ca tragedia „este un moment de cotitura, un alt fel de revolutie in Romania”, printre altele, la nivel de redobandire a valorilor umane, Ionita Radu aducand in discutie un aspect esential- acela ca toate cadrele medicale au pus foarte mult suflet in tratarea si vindecarea victimelor incendiului din seara zilei de 30 octombrie.

foto MAI

 

Nu in ultimul rand, directorul acestei unitati spitalicesti a subliniat ca alti doi raniti care, intr-o prima faza, au fost tratati de catre personalul medical de la SMC se afla in unitati medicale din strainatate- un cetatean german in Olanda, si o tanara in Germania,  dar si ca alti doi pacienti transferati, dupa incendiul din lcubul bucurestean catre spitale din afara granitelor tarii continua tratamentul in straiantate, insa in regim ambulator.

In tot acest timp, alti 26 de raniti din „Colectiv” raman internati in spitalele din Capitala si din sfara tarii. Din pacate, insa, oricat s-au straduit doctorii sa ii ajute, 63 dintre tinerii care au fost in club, in seara in care localul a fost cuprins de foc si fum, au pierit.

author avatar
Cristina Stefan
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger