AcasăOldTortionarul Ioan Ficior, doua decenii de inchisoare

Tortionarul Ioan Ficior, doua decenii de inchisoare

Dupa Alexandru Visinescu, un alt fost comandant de inchisoare acuzat de fapte de tortura la adresa unor detinuti aflati in detentie, in perioada comunista, unii dintre acestia pierzandu-si viata ca urmare a acestor situatii, a fost condamnat de instanta bucuresteana.

Este vorba despre Ioan Ficior, fost Comandant al Coloniei de munca Periprava, in anii ’60, trimis in fata instantei pentru infractiuni impotriva umanitatii, si care miercuri la pranz a aflat o prima sentinta a magistratilor, in acest dosar.

Mai clar fie spus, Ficior a fost condamnat in prima instanta de catre magistratii Curtii de Apel Bucuresti la 20 de ani de inchisoare, cu cinci mai putin fata de pedeapsa ceruta de procurori.

Nu e vorba despre o decizie definitiva, astfel ca ea poate fi contestata atat de catre inculpat, cat si de procurorii de la Parchetul General care au instrumentat cauza pot face apel.

Va reamintim ca, luna trecuta, tortionarul Visinescu, fostul comandant al penitenciarului Ramnicu Sarat, a primit o pedepsa de 20 de ani de inchisoare. Decizia Instantei Suprema a fost una definitiva.

sursa foto:radiocluj.ro

author avatar
Cristina Stefan
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger