AcasăOldToni Grebla, la DNA: Am dat declaratii in legatura cu dobandirea strutilor,...

Toni Grebla, la DNA: Am dat declaratii in legatura cu dobandirea strutilor, a rochitelor

La cateva zile dupa ce procurorii DNA au decis inceperea urmaririi penale pe numele sau, fiind acuzat de fapte de coruptie, judecatorul Curtii Constitutionale Toni Grebla a venit, joi, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a discuta cu procurorii.

Toni Grebla

Odata ce a iesit de la audieri, Grebla a precizat, intr-o prima faza, ca a dat explicatii in legatura cu „dobandirea rochitelor”, in conditiile in care procurorii il acuza ca ar fi primit mai multe foloase necuvenite, printre altele, si doua astfel de obiecte vestimentare, pentru sotia sa. „In legatura cu acuzatiile care au aparut deja in spatiul public, cu dobandirea strutilor, a rochitelor, a materialelor de propafanda electorala. Am raspuns la intrebarile domnului procuror si ancheta continua, cum este si normal”, a rezumat Grebla discutia cu reprezentantul DNA.

Cat priveste faptul ca a amanat luarea unei hotarari in legatura cu o eventuala demisie de la Curtea Constitutionala, fostul senator social-democrat a sustinut ca va lua o decizie la un moment dat. „Am explicat de ce nu mi-am dat demisia. Dupa o anume perioada de timp voi lua o decizie in ceea ce priveste activitatea mea ulterioara. Deocamdata nu particip la activitatile Curtii (…) Voi lua o decizie pe care va voi comunica-o”, a explicat judecatorul CCR, care se afla, de la inceputul saptamanii, in concediu de odihna.

Grebla a ajuns in vizorul DNA, pe numele sau fiind inceputa urmarirea penala. Fostul senator PSD este acuzat de catre procurorii anticoruptie de trafic de influenta, in forma continuata, constituirea unui grup infractional organizat -”in forma constituirii si in vederea pregatirii infractiunii de folosire, la autoritatea vamala, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate”, precum si de “efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia in scopul obtinerii pentru sine si pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”, dupa cum se precizeaza intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.

Cititi si : Judecatorul CCR Toni Grebla, dosar de coruptie cu atingere la securitatea internationala

author avatar
Cristina Stefan
180 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger