AcasăOldToni Grebla, asteptat la CCR. Zegrean: Plenul va hotari in functie de...

Toni Grebla, asteptat la CCR. Zegrean: Plenul va hotari in functie de declaratia pe care o da

Judecatorul Curtii Constitutionale, pe numele caruia procurorii DNA au dispus inceperea urmaririi penale, fiind acuzat de fapte de coruptie, este asteptat, luni, la CCR, pentru a discuta cu presedintele Curtii, dar si pentru a lua parte la sedinta de plen in care se va dezbate cazul sau.

Toni Grebla

Presedintele acestui for, judecatorul Augustin Zegren, a declarat, luni la pranz, la intrarea in sediul CSM, ca intr-o prima faza va sta de vrba cu Toni Grebla, urmand ca apoi magistratii CCR se vor reuni in plen, „sa vedem ce spune”.

Zegrean a precizat, totodata, ca in cazul in care suspiciunile conform carora Grebla ar fi fost in situatie de incompatibilitate ( in perioada 2010-2015, cum sustin procurorii-n.r) se dovedesc a fi adevarate, fostul senator va trebui sa renunte la functia pe care o detine in CCR. „Daca declaratia arata ca a fost intr-o situatie care il face incompatibil, va trebui sa plece, daca nu este intr-o astfel de situatie, nu avem nimic ce sa facem. Plenul va hotari in functie de declaratia pe care el o da”, a punctat presedintele Curtii Constitutionale.

Nu in ultimul rand, presedintele Curtii a precizat ca magistratul Toni Grebla are in prezent „vreo 80 de dosare in lucru”, asemeni celorlalti judecatori ai CCR.

De altfel, inca de saptamana trecuta, de cand DNA a anuntat situatia fara precedent in istoria CCR- aceea ca pe numele unui judecator al Curtii s-a inceput urmarirea penala, Augustin Zegrean a precizat ca lui Toni Grebla nu i se poate cere sa demisioneze, pentru ca legea nu permite acest lucru, si ca magistratul este cel care va decide ce pasi va urma in continuare.

Cititi si: Judecatorul CCR Toni Grebla, dosar de coruptie cu atingere la securitatea internationala

141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger