AcasăOldTeodorescu, din nou la DNA, la o zi de cand deputatii au...

Teodorescu, din nou la DNA, la o zi de cand deputatii au respins cererea privind incuviintarea arestarii sale

(foto: argesplus.ro)

Catalin Teodorescu a ajuns din nou in fata procurorilor anticoruptie, de aceasta data la doar o zi dupa ce solicitarea DNA, in privinta incuviintarii arestarii sale preventive, in dosarul „ANRP4”, a fost respinsa.

(foto: argesplus.ro)

UPDATE: Odata ce a ajuns la DNA, parlamentarul a aflat ca procurorii au dispus plasarea sa sub control judiciar pe cautiune, pentru 60 de zile, de joi incepand, dar si ca are la dispozitie 10 zile pentru a depune o cautiune de un milion de lei.

„Masura sus mentionata a fost dispusa de procurori, având in vedere ca, raportat la calitatea de deputat a celui mentionat, nu a fost indeplinita conditia prevazuta in Constitutia României, in sensul in care plenul Camerei Deputatilor nu a incuviintat cererea de arestare preventiva in legatura cu infractiunea retinuta in sarcina inculpatului”, se mentioneaza intr-un comunicat al DNA.

In tot acest rastimp de 60 de zile, Teodorescu are de indeplinit o serie de obligatii, printre care aceea de a se prezenta periodic la sectia de politie, in conformitate cu un program stabilit cu oamenii legii, dar si la DNA, daca este chemat de procurori, sa nu iasa din tara fara acordul acestora din urma, dar si sa nu comunice cu persoane cercetate in acelasi dosar.

Va amintim ca Teodorescu, fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), actualmente deputat, este acuzat in „dosarul ANRP 4” de „abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”. Totodata, parlamentarul a fost trimis in judecata, sub control judiciar, intr-un alt dosar in care procuroriin ancheteaza nereguli in privinta unor retrocedari ANRP.

–––––

Parlamentarul a ales sa nu faca precizari in fata presei, pentru a lamuri motivul prezentei sale la DNA. „Nu am nimic de declarat”, a precizat, in cateva randuri, deputatul PNL.

Deunazi, Catalin Teodorescu a fost prezent in sala de plen a Camerei, unde deputatii au votat- prin vot secret, cu bile- atat cererea DNA pe numele sau, cat si a colegului sau de partid si de Parlament, Ioan Oltean. In timp ce in cazul sau solicitarea procurorilor anticoruptie privind incuviintarea arestarii preventive a fost respinsa, nefiind intrunit numarul de voturi necesar aprobarii cererii in cauza, cererea pe numele lui Oltean a fost avizata.

Va amintim ca in dosarul cu pricina, Teodorescu este acuzat de procurori de „abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”.

220 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger