AcasăOldTanarul craiovean cercetat pentru propaganda islamista, pus sub control judiciar

Tanarul craiovean cercetat pentru propaganda islamista, pus sub control judiciar

Baiatul in varsta de 17 ani, din Craiova, care fusese retinut, marti seara, de catre procurorii DIICOT, fiind suspectat de propaganda jihadista, a fost eliberat, urmand sa fie cercetat sub control judiciar.

Tanarul a putut pleca acasa, seara trecuta, cu acordul oamenilor legii, fiind preluat de catre mama sa si dus, din Capitala, acasa la Craiova, unde va ramane in urmatoarea perioada, cu mentiunea ca in tot acest timp liceanul are de respectat o serie de obligatii legale, asemeni tuturor persoanelor cercetate sub control judiciar.

Elevul a fost retinut, pentru 24 de ore, marti seara, dupa ce a fost adus in Bucuresti si audiat la sediul central al DIICOT. Procurorii au considerat ca mai multe fapte pe care le-ar fi savarsit s-ar incadra in categoria „infractiunii de promovare a unui mesaj prin propaganda”, prevazuta de  Legea nr.535/2004, privind prevenirea si combaterea terorismului. Anterior, procurorii ii verificasera locuinta, din Craiova, de unde au ridicat documente, dar si „materiale de propaganda islamista şi sisteme informatice”, din cate mentionau, la momentul respectiv, procurorii.

De altfel, DIICOT preciza, marti, intr-un comunicat, ca in cazul baiatului „exista suspiciunea rezonabila ca incepand cu anul 2015, suspectul B. L. C.,  a promovat in mod sistematic, in public, doctrina radical islamista prin postarea in mediul on-line, prin intermediul unor retele de socializare, a unor opinii, scrieri, imagini, inregistrari audio/video reprezentand activitati/actiuni armate/violente si de propaganda ale gruparii teroriste Statul Islamic (decapitari si incendieri de persoane; executii prin impuscare; mesaje radical-jihadiste ale liderilor unor grupari teroriste; mesaje de propaganda a Statului Islamic; promovarea ”SHARIA”), cu intentia de a le face cunoscute si a determina castigarea de noi adepti capabili sa recurga la savarsirea aceluiasi gen de fapte ca cele a caror promovare prin propaganda a realizat-o”.

96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger