AcasăOldTanar de 17 ani din Craiova, suspectat de procurori de propaganda jihadista!

Tanar de 17 ani din Craiova, suspectat de procurori de propaganda jihadista!

O informatie greu de imaginat a ajuns, in urma cu scurt timp, la urechile presei  si are legatura cu suspiciuni ce planeaza in dreptul unui minor, din Craiova. Despre tanar se banuieste ca ar fi ales sa devina – prin intermediul Internetului -sustinator al jihadistilor.

UPDATE 3 -17.25 – Procurorul sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu a precizat ca baiatul se afla in fata procurorului de caz, care il asculta, tinandu-se cont de faptul ca suspectul este minor.

UPDATE 2 – Tanarul a fost adus, cu putine minute dupa ora 17, la sediul central al DIICOT, urmand sa fie audiat de catre procurorii acestei directii.

UPDATE: Adolescentul – elev la un liceu din Craiova – a fost ridicat de acasa, ulterior perchezitiilor facute de procurori in locuinta sa, si dus la audieri, la sediul SRI din acest oras, anunta Digi24.

–-

Tanarul de doar 17 ani, ca urmare sub varsta majoratului, a carui identitate nu a fost divulgata, din motive lesne de inteles, a ajuns in vizorul procurorilor DIICOT, fiind suspectat, din cate anunta Digi24, de propaganda jihadista in spatiul virtual, respectiv de sustinere a preceptelor gruparii teroriste auto-intitulate Stat Islamic, cunoscut mai degraba drept ISIS. Tanarul urmeaza sa fie audiat de catre procurori. Momentan, insa, DIICOT nu a oferit informatii oficiale in aceasta privinta.

Avand astfel de banuieli in cazul baiatului, exista informatii ca procurorii ar fi descins, marti dimineata, la locuinta acestuia din Craiova, pentru a face perchezitii. Din primele date, tanarul ar fi aratat sustinere pentru acest timp de miscare prin intermediul internetului, respectiv al mediului online, drept urmare, cel mai probabil, ii va fi cercetat calculatorul.

157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger