AcasăOldSute de tineri in strada, la Chisinau. Se scandeaza "demisia" si "jos...

Sute de tineri in strada, la Chisinau. Se scandeaza „demisia” si „jos mafia”!

Manifestare de strada, in capitala Republicii Moldova, la care participa, la aceasta ora, in jur de o mie de persoane, majoritatea lor tineri.

UUPDATE 17.20: „Refuz, exist, sunt antisocialist”, s-a mai auzit din directia tinerilor manifestanti, la fel ca si „Unire, unire”. „Protestul nostru a luat sfarsit”, a rostit tanarul care s-a adresat constant, prin intermediul unei portavoci, pe durata orelor in care s-a desfasurat manifestatia pasnica de la Chisinau.

UPDATE 16.51: Se scandeaza „alegeri noi”, se canta si se asculta melodii cu tenta patriotica.

UPDATE 16.29 – Intre timp, numarul manifestantilor a crescut. „Traiasca, traiasca, traiasca si-nfloreasca Moldova, Ardealul si Tara Romaneasca”, „Maia Sandu presedinte”, scandeaza tinerii aflati in zona statuii domnitorului moldovean. Manifestantii au primit cate o lumanare, pe care o tin in mana aprinsa.

UPDATE 15.48- S-a anuntat ca manifestantii vor merge, pasnic, spre monumentul lui Stefan cel Mare. „Romania este cea care ne va ajuta”, a rostit un tanar, de la o portavoce, inainte ca toti cei prezenti in piata sa inceapa sa cante „Desteapta-te, romane!”.

La cateva zeci de minute de la anuntarea rezultatelor oficiale, dupa centralizarea tuturor proceselor verbale inregistrate in urma turului II de scrutin din Republica Moldova, in urma carora socialistul Dodon a fost declarat castigator, cu 52, 18% din voturile exprimate in 13 noiembrie, oamenii au inceput sa se adune in fara sediului Comisiei Electorale Centrale din Chisinau, la un protest spontan, iscat de nemultumirile fata de lipsa unui numar suficient de buletine de vot si de modul in care au fost organizate alegerile, in general.

Se scandeaza „demisia”, „jos mafia” sau „mai avem o sansa”, „mafia la gunoi, puterea e la noi”. In zona sunt deja si forte de ordine, care stau cu ochii de manifestanti. La un moment dat, in fata cladirii CEC-ului a fost intins un tricolor imens, tinut in maini de participantii la miting.

E important de mentionat faptul ca, potrivit datelor oficiale, comunicate la 13.20, Dodon a castigat alegerile cu 52, 18% din voturile exprimate duminica, in timp ce contracandidata sa, Maia Sandu, a obtinut 47, 82%, in conditiile in care rata de prezenta la vot, la turul secund, a fost de peste 53%, conform alegeri.md. Dar si ca au fost sute de persoane care au acuzat ca nu au putut vota, pe motiv ca nu au ajuns buletinele de vot. O astfel de situatie a aparut si la Bucuresti, la Ambasada Romaniei, oamenii aflati, seara trecuta, la coada in fata institutiei fiind indrumati sa se indrepte catre Consulatul Republicii Moldova din Capitala.

sursa foto: captura privesc.eu

author avatar
Cristina Stefan
139 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger