Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Eveniment » Suspendata de Barou, Alina Bica nu mai poate profesa ca avocat

Suspendata de Barou, Alina Bica nu mai poate profesa ca avocat

Autor:

Inca o lovitura pentru Alina Bica. Dupa ce nu s-a mai aflat in fruntea DIICOT si a ajuns in vizorul procurorilor DNA, fiind cercetata in mai multe dosare, Bica a inceput sa profeseze ca avocat. Mai nou, insa, fosta sefa Antimafia se vede in ipostaza de a pierde (temporar) acest drept.

 

bic 350x196 Suspendata de Barou, Alina Bica nu mai poate profesa ca avocatCa urmare a recent pronuntatei condamnari, in prima instanta, in dosarul cunoscut opiniei publice drept “Bica 2”, Baroul Dolj (in cadrul caruia fosta sefa a DIICOT era avocat de circa cinci ani) a decis, in sedinta de joi, cu unanimitate de opinii, suspendarea dreptului Alinei Bica de a exercita aceasta profesie. In luarea acestei decizii a fost invocat articolul 50 din Statutul profesiei de avocat, din cate se precizeaza -vineri – din directia Baroului Dolj, printr-un comunicat din care mai aflam faptul ca “decizia este executorie si poate fi contestata la Consiliul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania”, in termen de 15 zile de la comunicare.

Va amintim faptul ca pe 29 noiembrie, magistratii Curtii Supreme au decis condamnarea sa la patru ani de detentie, pentru favorizarea faptuitorului, acuzatii pe care i le-au adus Alinei Bica procurorii anticoruptie in acelasi dosar in care fostul ministru Videanu a fost achitat de suspiciunea de abuz in serviciu. Hotararea instantei nu este, insa, una definitiva.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 16-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!