AcasăOldStare de urgenta in California, dupa cel mai puternic cutremur din ultimul...

Stare de urgenta in California, dupa cel mai puternic cutremur din ultimul sfert de secol! (VIDEO)

Autoritatile continua, luni, sa evalueze pagubele produse de cutremurul de 6 grade, ce a avut loc duminica, in California. Guvernatorul statului american a instituit starea de urgenta in zonele afectate de cel mai puternic seism produs in ultimii 25 de ani in zona amintita.

Nicio persoana nu si-a pierdut viata in urma miscarii telurice, insa numarul ranitilor depaseste 100, iar pagubele materiale sunt semnificative. Reprezentantii autoritatilor locale din Napa, una din regiunile cel mai afectate de miscarea telurica de 6.0 grade pe Richter, au sarit in ajutorul locuitorilor care s-au vazut nevoiti sa-si paraseasca locuintele, puternic avariate in urma cutremurului care s-a produs duminica si care a fost urmat de mai multe replici destul de intense. Specialistii in situatii de urgenta verifica, inca, imobilele afectate, pentru a se asigura ca nu exista persoane ramase blocate sau care sunt in pericol.

[youtube]3eb3W2r5Duc[/youtube]

Au existat probleme cu alimentarea cu apa si energie electrica, urmare a producerii seismului, de asemenea mai multe drumuri au fost afectate, masini distruse de copaci prabusiti ori bucati de constructii care s-au desprins in timpul miscarii telurice. De asemenea, pompierii au interventi pentru a stinge mai multe incendii declansate ca urmare a fisurarii unor conducte de gaze.Cutremurul, despre care media americana sustine ca ar fi cel mai puternic, dupa cel de 6.9 grade pe Richter, produs in 1989, in urma caruia au pierit 63 de persoane si alte cateva mii de oameni au fost raniti, a avut loc duminica, in jurul orei 13, ora Romaniei.

[youtube]JL_F8dDPdyM[/youtube]

author avatar
Cristina Stefan
483 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger