Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Eveniment » SRI anunta: Generalul Coldea, pus la dispozitie/ Atributiile sale, preluate de Hellvig

SRI anunta: Generalul Coldea, pus la dispozitie/ Atributiile sale, preluate de Hellvig

Autor:

Ca urmare a aparitiei inregistrarilor prezentate de postul TV infiintat de Sebastian Ghita, a aparut o prima reactie din directia Serviciului Roman de Informatii. In sensul in care se anunta opiniei publice faptul ca se fac verificari, iar pana la finalizarea acestora, s-a decis punerea la dispozitia directorului SRI a generalului Coldea.

 

coldea 629x500 SRI anunta: Generalul Coldea, pus la dispozitie/ Atributiile sale, preluate de Hellvig

Florian Coldea

Intre timp, atributiile functiei de prim-adjunct al SRI vor fi preluate de catre directorul Serviciului, Eduard Hellvig.

Va prezentam in cele ce urmeaza, integral, comunicatul SRI pe acest subiect:

“In urma informatiilor aparute in spatiul public referitoare la domnul general-locotenent Florian Coldea si care au fost supuse unor verificari preliminare, directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, a dispus, conform procedurilor, constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor incalcari ale legii sau deontologiei profesionale. In acest sens, pana la finalizarea verificarilor, domnul general-locotenent Florian Coldea este pus la dispozitia Directorului, potrivit prevederilor legale, iar atributiile functiei de prim-adjunct al Serviciului Roman de Informatii vor fi preluate de catre Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig. Sunt analizate toate circumstantele prezentate public, precum si documentele puse la dispozitie de general-locotenent Florian Coldea.

Precizam ca SRI a dezvoltat mecanisme interne de investigare a oricaror indicii cu privire la incalcari ale legii ori a cadrului normativ intern, pe baza unei metodologii si proceduri validate in timp. Structuri interne specializate si subordonate directorului institutiei intreprind, ori de cate ori situatia o impune, masuri complexe de verificare a informatiilor cu privire la posibile incalcari ale legii ori a ordinelor si regulamentelor militare si, ulterior, adopta masurile adecvate.

Institutia noastra apreciaza ca deosebit de important principiul legalitatii, care guverneaza intreaga activitate a Serviciului, ca fiind o garantie a respectarii drepturilor omului si a reputatiei cadrelor institutiei. Ne reafirmam determinarea de a mentine standardele de profesionalism pe care sunt construite aliantele din care SRI face parte alaturi de servicii partenere din state cu traditie si democratii consolidate.

Reiteram faptul ca Serviciul Roman de Informatii isi indeplineste misiunile cu buna credinta, in interesul securitatii nationale si a cetatenilor romani”.


1 Comentariu la SRI anunta: Generalul Coldea, pus la dispozitie/ Atributiile sale, preluate de Hellvig

  1. vio

    Lucru acasă part-time! Atenţie, oferta este specială! O adevărată provocare! Lucrezi confortabil şi primeşti instrucţiuni complete! Sistemul funcţioneză pentru toţi cei care se implică! Vino şi tu în echipa noastră şi vei fi un învingător! Pentru detalii intra pe site-ul: http://bit.ly/29djGgH


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!