AcasăOldSova scapa definitiv de arestul la domiciliu

Sova scapa definitiv de arestul la domiciliu

Senatorul are toate motivele sa rasufle usurat, de vreme ce magistratii i-au dat castig de cauza si au decis sa schimbe masura arestului la domiciliu – dispusa catre finele lunii ianuarie- cu cea a controlului judiciar.

Hotararea Curtii Supreme – luata luni, in dosarul in care Sova a fost trimis in judecata in dosarul „CET Govora” – este una definitiva. Aceasta este cea mai blanda dintre masurile preventive si confera o mai mare libertate de miscare, comparativ cu cea a arestului la domiciliu si, evident, cu cel preventiv. Va reamintim ca fostul ministru Sova a fost si arestat preventiv, de la mijlocul lunii decembrie incepand, si pana pe 22 ianuarie, de cand a fost plasat in arest in propria locuinta. Senatorul a cerut, insa, sa fie cercetat in libertate si a obtinut, luni, unde verde de la Instanta Suprema.

E important de amintit un aspect: cauza a fost repusa pe rol vinerea trecuta, dupa ce cu doua zile inainte, mai exact pe 3 februarie, completul de judecata de la Instanta Suprema – format din doi judecatori-  s-a abtinut in privinta pronuntarii unei decizii in aceasta situatie. Astfel ca s-a decis ca respectiva contestatie pe care o formulasera procurorii DNA fata de decizia pronuntata in prima instanta de catre magistratii Curtii Supreme, si anume plasarea lui Sova sub control judiciar, sa fie discutata intr-un complet de divergenta – format din trei magistrati – in cadrul sedintei de luni, 8 februarie, cu incepere la ora 10.

90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger