AcasăOldSova, la Instanta Suprema in prima zi a saptamanii

Sova, la Instanta Suprema in prima zi a saptamanii

Senatorul social-democrat a parasit pentru cateva ore Arestul Cntral al politiei Capitalei, insa doar pentru a fi adus la Curtea Suprema, unde s-a judecat contestatia sa fata de decizia prelungirii mandatului de arestare preventiva emis pe numele sau, in dosarul „CET Govora”.

Dupa ce a petrecut Craciunul in „Beciul Domnesc”, loc in care il va gasi si Anul Nou, avand in vedere ca nu mai are la dispozitie nicio cale de atac a masurii arestului preventiv, Sova asteapta sa vada daca va fi lasat sa paraseasca Arestul Central la inceputul lui 2016. Fostul ministru contesta prelungirea mandatului de arestare preventiva, cu alte 30 de zile, in conditiile in care prezentul expira pe 2 ianuarie.

Dan Sova a ajuns la Inalta Curte inainte de ora 9, ora la care a inceput sedinta de judecata, urmand sa afle, cel mai probabil in orele urmatoare, ce hotarasc magistratii in privinta cererii sale. Decizia de luni va fi una definitiva.

Va reamintim ca procurorii DNA il acuza pe Sova de trafic de influenta, dar si ca in dosarul in cauza au cerut aviz Senatului, pentru incuviintarea retinerii si arestarii preventive a parlamnetarului, senatorii votand in favoarea aplicarii acestor masuri.

author avatar
Cristina Stefan
88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger