AcasăOldSova a venit la DNA, la doar cateva ore dupa ce Senatul...

Sova a venit la DNA, la doar cateva ore dupa ce Senatul a aprobat retinerea sa

In urma cu doar cateva minute, senatorul social-democrat – recent ramas fara imunitate- a intrat sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie. Se intampla la peste trei ore dupa ce senatorii au votat in favoarea incuviintarii cererii procurorilor DNA in privinta retinerii si arestarii sale preventive.

Asadar, Dan Sova a ajuns la DNA la ora 15.10. Senatorul PSD s-a grabit sa intre pe usa institutiei, pentru a scapa de armata de jurnalisti aflata in fata Directiei. A ales sa nu faca nicio declaratie cu privire la prezenta sa in fata anchetatorilor.

S-a aflat, insa, faptul ca Sova a fost citat de procurori, in conditiile in care senatorii au avizat, in prima parte a zilei, cererea DNA cu privire la incuviintarea retinerii sale, dar si a arestarii preventive, in dosarul in care e acuzat de trafic de influenta.

Votul din plenul Senatului – unul secret, cu bile -s-a incheiat cu putine minute inainte de ora 11.30. Dupa ce au fost numarare voturile, a fost anuntat rezultatul procedurii in privinta ridicarii imunitatii senatorului Sova: din cele 127 de voturi exprimate, 95 au fost „pentru”, 30 „contra”, 2 voturi fiind anulate. Avand in vedere faptul ca „in urma votului exprimat a fost intrunit votul majoritatii senatorilor prezenti (…) Senatul incuviinteaza retinerea si arestarea preventiva (…) a domnului senator Sova Dan Coman”, s-a anuntat de la tribuna salii.

Va reamintim ca in respectiva solicitare in care cereau incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatorului PSD, procurorii mentionau faptul ca „in perioada octombrie 2011 – iulie 2014, inculpatul Sova Dan-Coman a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa inculpatul Balan Mihai, director general al centralei de energie termica CET Govora SA, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna”.

author avatar
Cristina Stefan
96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger