AcasăOldSotii Trump, pentru prima oara la Casa Alba dupa alegeri

Sotii Trump, pentru prima oara la Casa Alba dupa alegeri

O prima discutie tete-a-tete, si nu doar telefonica, intre actualul si viitorul presedinte american e pe cale sa aiba loc la Casa Alba.

Pe langa faptul ca l-a sunat pentru a-l felicita pentru noua postura in care a ajuns, si anume de cel de-al 45-lea presedinte al Statelor Unite, liderul in exercitiu de la Washington i-a transmis deja lui Donald Trump o invitatie de a veni la Casa Alba, pentru a pune la punct detalii ale transferului oficial de putere. Procesul, unul „lent”, dar deloc usor, va implica toata bunavointa de care pot da dovada membrii staf-ului lui Obama, aspect pe care a tinut sa il sublinieze liderul american inca de miercuri.

Miliardarul in varsta de 70 de ani nu va veni singur la resedinta prezidentiala, ci insotit de mai tanara sa sotie, Melanie, slovena in varsta de 43 de ani pe cale sa devina cea dintai Prima Doamna de alta origine decat americana. Cea de-a treia nevasta a viitorului presedinte american urmeaza sa se intalneasca, la randul ei, cu actuala Prima Doamna, Michelle Obama, pentru discutii impuse de protocol.

E de mentionat ca prezenta cuplului Trump la Casa Alba, undeva in jurul orei 16 GMT – ora 18 a Romaniei, vine pe fondul valului de nemultumiri publice, exprimate cat se poate de vocal de mii de sustinatori ai candidatei democrate, care au scandat, seara trecuta, in marile orase americane, printre altele, ca Trump „nu e presedintele nostru!”. In schim, atata Hillary Clinton, cat si Obama au dat de inteles ca vor face tot ce se poate pentru a facilita instalarea in conditii cat mai bune a noului lider ales al SUA, invocand binele tarii. Totul in conditiile in care Obama, sustinator vocal al candidatei democrate in cursa pentru sefia SUA, a admis ca „nu e un secret” din faptul ca el si Trump au avut diferente de opinii.

author avatar
Cristina Stefan
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger