AcasăOldSorin Oprescu, eliberat din Arestul Central si cercetat in arest la domiciliu

Sorin Oprescu, eliberat din Arestul Central si cercetat in arest la domiciliu

Sorin Oprescu

Primarul suspendat din functie al Capitalei a primit vestea mult-sperata din partea magistratilor, dupa mai multe incercari de a scapa de arestul preventiv.

Sorin Oprescu

Mai precis, judecatorii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) au dispus cercetarea sa in arest la domiciliu, regim privativ de libertate mai bland decat cel in care s-a aflat politicianul, incepand din 7 septembrie – cu mici pauze, cauzate de internari in cateva unitati spitalicesti din Capitala, pentru a fi supus unor investigatii de natura medicala.

Asadar, cum masura dispusa de catre magistratii CAB este cu aplicare imediata, in decurs de doar cateva ore Oprescu urmeaza sa fie eliberat din asa-numitul „Beci Domnesc”, pentru a merge intr-o locuinta pe care o are, in Capitala, unde va ramane in perioada in care este cercetat in regim de arest la domiciliu.

Hotararea CAB, luata la o zi de cand s-a desfasurat sedinta in care s-a analizat cererea formulata de apararea lui Sorin Oprescu, interval in care magistratii au ramas in pronuntare, vine la scurta vreme dupa ce procurorii anticoruptie au anuntat, pe 26 octombrie, extinderea cercetarilor in cazul lui Oprescu, in dosarul in care acesta era acuzat initial doar de luare de mita.

Mai nou, procurorii DNA il acuza pe politicianul in varsta de 63 de ani si de spalare de bani, constituire a unui grup infractional organizat, dar si de „abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”.

author avatar
Cristina Stefan
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger