AcasăOldSemne de intrebare in privinta unor acte folosite la pensionare: perchezitii la...

Semne de intrebare in privinta unor acte folosite la pensionare: perchezitii la institutii medicale din Capitala

Misiunile sub acoperire ale ofiterilor DGA sunt tot mai periculoase

Avand banuieli in privinta unor aspecte referitoare la intocmirea unor inscrisuri folosite in vederea pensionarii, in cazul unor persoane care nu aveau probleme medicale intr-atat de grave incat sa se incadreze in gradele de invaliditate trecute in acte, ofiterii DGA au demarat o serie de cercetari, iar marti s-a trecut la perchezitii.

In vederea probarii unor suspiciuni in privinta savarsirii unor fapte de coruptie in legatura cu eliberarea, contra unor sume de bani, a unor documente medicale in fals, in care ar fi fost trecute diagnostice medicale nereale, despre care reprezentantii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) spun ca ar fi servit la intocmirea de dosare de pensionare, reprezentantii institutiei au descins la mai multe adrese de pe raza Capitalei.

Din totalul celor 13 perchezitii care se fac in acest caz, in vederea strangerii unor documente si probe ce vor putea fi folosite in continuarea anchetei, trei verificari se fac la institutii publice. Desi DGA nu anunta numele acestora, conform B 1 TV, ar fi voba despre Spitalul „Dimitrie Gerota”, aparatinand MAI, dar si despre Spitalul Colentina, si despre Casa de Pensii a Sectorului 1.

In comunicatul DNGA se mai precizeaza ca „beneficiarii acestor inscrisuri le-au folosit la comisiile medicale, cu toate ca, in realitate, nu sufereau de afectiuni medicale sau afectiunile erau mult mai usoare in raport cu gradul de invaliditate solicitat in dosarul de pensionare”, dar si ca, din datele rezultate din cercetarile facute pana in prezent, reiese faptul ca, doar anul trecut, ar fi fost descoperite 174 de scrisori medicale false emise pe numele a 155 persoane rezidente in mai multe judete din tara.

Ar mai fi de spus faptul ca, dupa incheierea verificarilor de teren, in cursul acestei zile vor fi conduse la audieri, la sediul DGA, nu mai putin de 50 de persoane, pe baza unor mandate de aducere.

281 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger