AcasăOldSeful RA-APPS, Georgian Surdu, la DNA

Seful RA-APPS, Georgian Surdu, la DNA

UPDATE: Seful RA-APPS a fost retinut pentru 24 de ore, procurorii acuzandu-l de cumparare de influenta. Joi, Surdu urmeaza sa fie prezentat Yribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

DNA anunta ca in aceeasi cauzase fac cercetari si in cazul fostului sef al Consiliului Judetean Buzau, suspect de trafic de influenta.

Procurorii DNA sustin, in ordonanta intocmita in acest caz, ca „in vara anului 2013, in contextul unei intalniri pe care au avut-o intr-un restaurant din Bucuresti, inculpatul Surdu Georgian Gabriel i-a solicitat interlocutorului sau, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Buzau, sa-i faciliteze obtinerea unor contracte de lucrari publice in judetul Buzau, pentru o firma pe care primul a administra prin intermediar” si ca Bigiu ar fi fost de acord cu aceasta solicitare, promitandu-i actualului ef al RA-APPS ca il va ajuta sa obtina un contract de lucrari pentru firma respectiva, intr-o comuna de pe raza judetului Buzau. „La randul sau, inculpatul Surdu Gabriel Georgian i-a promis presedintelui Consiliului Judetean Buzau ca-i va remite, 8% din valoarea contractului, in schimbul interventiei sale pe langa primarul localitatii respective, in vederea castigarii licitatiei. De asemenea, cei doi au convenit ca o prima transa, de 75.000 euro, sa fie data la cateva zile de la momentul discutiei, lucru care s-a si intamplat, banii fiind remisi suspectului Bigiu Marian Cristinel printr-un intermediar”, se mai arata in comunicatul DNA.

Directorul Regiei a ajuns, in urma cu scurta vreme, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie din Capitala, unde urmeaza sa discute cu procurorii.

Georgian Gabriel Surdu, seful Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), s-a prezentat la audieri dupa ora 15, in conditiile in care, anterior, s-a vehiculat ca procurorii anticoruptie au facut perchezitii la sediul institutiei in fruntea careia se afla acesta, de aproape opt ani de zile, verificari care, potrivit unor surse judiciare, l-ar fi vizat chiar pe directorul Regiei.

Din informatiile date publicitatii de catre reprezentantii DNA, in privinta perchezitiilor care s-au facut in aceasta dimineata, reiese faptul ca verificarile au vizat patru adrese din Capitala si judetul Prahova, „din care una este sediul unei institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice”, dar si ca actiunea de miercuri a procurorilor face parte din cercetarile care se fac, intr-o cauza penala, in legatura cu posibile fapte de coruptie si asimilate celor de coruptie, despre care exista suspiciuni ca ar fi fost comise in perioada 2013 -2014.

164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger