AcasăOldSeful politiei din Tecuci si alti trei oameni ai legii, trimisi in...

Seful politiei din Tecuci si alti trei oameni ai legii, trimisi in judecata de DNA

Patru oameni ai legii din Tecuci, printre care si seful Politiei municipiului mentionat, au fost trimisi in judecata de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie- Serviciul Teritorial Galati, precizeaza, marti, reprezentantii institutiei. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Galati.

Conform precizarilor DNA, Florin Balcan, in calitate de sef al Politiei Municipiului Tecuci,  precum si Mircea Rusu, comisar de politie, in calitate de sef al Sectiei 6 Politie Rurala Tecuci din cadrul Politiei Municipiului Tecuc, au fost actionati in judecata, in stare de libertate. In timp ce primul este acuzat de „omisiune a sesizarii”, comisarul de politie este cercetat pentru „abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”.

Alti doi oameni ai legii au fost trimisi in judecata, insa sub control judiciar. Este vorba despre Viorel-Claudiu Andrei, agent sef adjunct in cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Tecuci, din cadrul Politiei Municipiului Tecuci, „la data savarsirii faptei”, precum si colegul sau, Isabel-Lucian Dobri, agent sef in cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Tecuci, din cadrul Politiei Municipiului Tecuci, ambii fiind acuzati de „abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, pe 22 ianuarie anul trecut, Rusu le-ar fi cerut subalternilor sai – Andrei si Dobri- ca, in afara atributiilor acestora de serviciu, utilizand calitatea lor de politisti,  sa-l insoteasca pe un prieten al sau, in masina pusa la dispozitie de acesta, intr-o comuna din judetul Galati, in vederea rezolvarii unei probleme de natura personala. „In acelasi context, inculpatul Balcan Florin, in calitate de sef al Politiei Municipiului Tecuci, luand la cunostinta de savarsirea de catre cei trei inculpati, subordonatii sai, a unor fapte prevazute de legea penala, in legatura cu serviciul in cadrul caruia isi indeplinea sarcinile, a omis sesizarea, de indata, a organelor de urmarire penala”, se mai mentioneaza in comunicatul DNA.

449 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger