AcasăOldSeful Biroului Resurse Umane de la Oficiul de Cadastru Bucuresti, retinut pentru...

Seful Biroului Resurse Umane de la Oficiul de Cadastru Bucuresti, retinut pentru luare de mita

Seful Biroului Resurse Umane si relatii cu publicul din cadrul Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bucuresti a fost retinut de catre procurorii anticoruptie, care il acuza ca ar fi primit mita circa 5.000 de euro, dintr-o suma de 15.000 de euro, pretinsa de la un barbat, pentru a ajuta o persoana sa promoveze un concurs.

DNA a anuntat, vineri, ca pe numele lui Iulian Bocse a fost inceputa actiunea penala si ca a fost dispusa retinerea acestuia pentru 24 de ore, incepand de joi dupa-amiaza. Seful Biroului Resurse Umane din cadrul institutiei amintite este acuzat de „luare de mita si abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau altul foloase necuvenite”. Acesta va fi prezentat, vineri, Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

„Inculpatul Bocse Iulian (sef al Biroului resurse umane si relatii cu publicul din cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bucuresti) a pretins de la Cuzuc Dan-Constantin suma de 15.000 de EURO, in schimbul favorizarii lui Toader Simona Elena, la concursul de promovare organizat in septembrie 2014. Din aceasta suma, pana in prezent, Bocse Iulian a primit de la Cuzuc Dan-Constantin aproximativ 5.000 de euro”, precizeaza procurorii, intr-un comunicat.

Procurorii anticoruptie mentioneaza ca Bocse a fost membru al comisiei de concurs desemnate pentru o competitie organizata, in septembrie 2014, pentru ocuparea unor posturi vacante in cadrul institutiei in care suspectul lucra ca sef al Biroului resurse Umane si relatii cu publicul.

In acelasi dosar s-a dispus urmarirea penala, in stare de libertate, a lui Cuzuc, suspectat de dare de mita si instigare la abuz in serviciu, dar si a lui Toader, banuita de complicitate la dare mita si „complicitate la instigare la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau altul foloase necuvenite”.

312 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger