AcasăOldSefe din Apa Nova, sub control judiciar. Una dintre ele, acuzata de...

Sefe din Apa Nova, sub control judiciar. Una dintre ele, acuzata de DNA de violarea vietii private

sursa foto: jurnalul.ro

La capatul audierilor la care au fost chemate, ziua trecuta, la sediul DNA Ploiesti, Lavinia Saniuta, actualmente director general al Apa Nova Bucuresti, precum si Giovana Soare, director general adjunct al aceleiasi filiale a societatii, au fost plasate sub control judiciar, vreme de 60 de zile. Masura se aplica si in cazul afaceristului Teodor Sterian.

Saniuta si Soare (foto: max-media.ro)

Conform procurorilor, Lavinia Teodora Saniuta, ajunsa in vizorul procurorilor DNA din cadrul Serviciului Teritorial Ploiesti, este cercetata pentru ca, in calitate de director general adjunct la VEOLIA ROMANIA (2014- iunie 2015), director general al S.C. APA NOVA S.A. Bucuresti (incepand din luna iunie 2015), ar fi savarsit fapte de cumparare de influenta, violarea vietii private, favorizarea infractorului, evaziune fiscala, in forma continuata, dar si de spalare a banilor.

In acelasi dosar este cercetata, se mai precizeaza in comunicatul DNA, si Giovana Maria Soare, director general adjunct al S.C. APA NOVA S.A. Bucuresti, incepand din 2014, care este acuzata de complicitate la cumparare de influenta, complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata, si complicitate la spalare a banilor.

Nu in ultimul rand, s-a dispus plasarea sub control judiciar in aceeasi cauza si a afacerisutlui Teodor Sterian, despre care procurorii precizeaza ca este finul lui Semenescu Ovidiu Traian si, totodata, administrator al S.C. SIS STRATEGY SRL. Omul de afaceri este acuzat de complicitate la luare de mita si violarea vietii private.

Procurorii sustin ca „la nivelul S.C. APA NOVA Bucuresti SA a fost instituit un serviciu de securitate format din fosti lucratori ai serviciilor de informatii care efectueaza filaje si interceptari in interesul persoanelor care controleaza agentul economic si care incearca in acest mod sa tina sub control divulgarea de catre angajatii companiei de date care sa conduca la depistarea activitatilor nelegale derulate”.

Mai mult, din comunicatul DNA reiese si faptul ca, „in acelasi scop, in cursul anului 2010 a fost incheiat contractul cadru cu S.C. SIS STRATEGY SRL, administrata de Teodor Sterian, finul lui Semenescu Ovidiu Traian, urmat in perioada anilor 2010 – 2015 de contracte similare, avand ca obiect efectuarea de filaje si interceptari ilegale, in interesul persoanelor care controlau S.C. APA NOVA SA Bucuresti, contracte semnate de directorii Roche Bruno-Daniel-Paul, Laurent Lalague si SANIUTA Lavinia Teodora. Aceasta din urma a relationat cu Teodor Sterian, incepand cu data de 15.06.2015, de cand a indeplinit functia de director general al S.C. APA NOVA SA Bucuresti, privind montarea sistemelor de supraveghere in birourile firmei, primirea rapoartelor periodice, intocmite pe baza filajelor si interceptarii ilegale a angajatilor companiei. In perioada 2010 – 2015, ROCHE BRUNO-DANIEL-PAUL, LAURENT LALAGUE si SANIUTA LAVINIA TEODORA, in calitate de directori ai S.C. APA NOVA S.A. Bucuresti au dispus masuri de supraveghere, monitorizare si interceptare ilegale a angajatilor S.C. APA NOVA S.A. Bucuresti, exercitate in baza unor contracte incheiate intre aceasta din urma firma, pe care a reprezentat-o si SC SIS STRATEGY S.R.L., societate specializata in desfasurarea acestor activitati, administrata de Teodor Sterian, finul lui Semenescu Ovidiu Traian, modalitate in care au tinut sub control divulgarea de catre angajatii companiei de date, care sa conduca la depistarea activitatilor nelegal derulate de aceasta”, dar si ca „astfel, s-a indus in permanenta o stare de teama angajatilor, scopul fiind ca acestia sa nu deconspire aspecte din activitatea ilicita a agentului economic”.

430 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger