AcasăOldSefa DNA: In perioada urmatoare se va vedea o incetinire a solutionarii...

Sefa DNA: In perioada urmatoare se va vedea o incetinire a solutionarii dosarelor

Chiar daca intr-o prima faza s-au gasit solutii – din directia Executivului- pentru ca in directia DNA-ului sa ajunga 40 de politisti, sefa institutiei care se ocupa cu anchetarea faptelor de coruptie a subliniat ca tot mai e nevoie de alte resurse umane.

In acest sens, Laura Kovesi a reamintit ceea ce Directia Nationala Anticoruptie a anuntat inca de cand s-a aflat motivarea deciziei CCR privind interceptarile, si anume ca ar avea nevoie de 130 de oameni ai legii si de circa 10 milioane de euro fonduri, pentru a a putea functiona in ritmul din ultimii ani, in privinta luptei contra fenomenului numit coruptie.

Prezenta, in prima parte a zilei, la evenimentul prilejuit de prezentarea raportului de activitate pe anul trecut al Ministerului Public, Kovesi a admis faptul ca e posibil sa apara o incetinire a solutionarii cauzelor penale aflate in atentia anchetatorilor acestei Directii, cel putin pana la completarea noii formule de lucru impuse de modificarea in cauza.

„In acest moment, toate resursele de la serviciul tehnic vor lucra pentru a implementa decizia CCR (din 16 februarie-n.r) si ordonanta (de Guvern-n.r) care a fost adoptata (vineri-n.r). In perioada urmatoare se va vedea o incetinire a solutionarii dosarelor, tocmai datorita faptului ca resursele pe care le avem le vom folosi pentru a suplimenta necesarul la serviciul tehnic. Nici cei 40 de politisti pe care i-am primit in urma hotararii de Guvern nu vor functiona efectiv de maine. Trebuie o procedura pentru recrutarea acestora (…). Depinde cat de mult vor dura formalitatile pentru a putea completa echipa”, a lamurit Laura Kovesi, reamintind, in acest sens, si faptul ca e necesar ca oamenii legii care vor fi selectati in acest sens sa aiba o anumita pregatire tehnica, si nu doar judiciara.

147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger