AcasăOldSefa DNA crede ca ar trebui publicata "lista persoanelor condamnate definitiv ale...

Sefa DNA crede ca ar trebui publicata „lista persoanelor condamnate definitiv ale caror bunuri nu sunt confiscate”

Procurorii Laurei Codruța Kovesi vor schimba strategia luptei anticorupție

Dupa modelul intentiei Fiscului de a face cunoscute persoanele fizice cu datorii la stat, Laura Kovesi crede ca s-ar putea publica si o lista prin intermediul careia intreaga opinia publica sa afle care e stadiul punerii in aplicare a deciziilor instantei.

Desi nu e prima oara cand vorbeste despre necesitatea recuperarii prejudiciilor din dosare, de aceasta data sefa Directiei Nationale Anticoruptie a lasat sa se inteleaga, seara trecuta, la Digi 24, ca, daca tot s-a aflat despre intentia ANAF-ului de a publica numele micilor datornici la stat, poate ca ar fi cazul ca Fiscul sa ia in calcul si varianta de a face cunoscuta si o lista a persoanelor in dreptul carora exista condamnari definitive, dar in cazul carora nu au fost aplicate masuri privind confiscarea de bunuri.

Kovesi a exprimat un punct de vedere pe acest subiect, odata ce Fiscul are, se stie, o noua conducere. „Probabil ca in perioada urmatoare o sa avem intalniri si probabil o sa discutam acest subiect. Mereu m-am intrebat – am vazut o stire la inceputul anului ca voiau sa publice lista persoanelor fizice care sunt datoare la stat. Foarte bine, dar ma intrebam: lista persoanelor condamnate definitiv ale caror bunuri nu sunt confiscate, n-ar trebui sa o publicam? N-ar trebui sa stim in ce stadiu este fiecare hotarare judecatoreasca de condamnare? Pentru ca noi suntem intrebati toti timpul ce se intampla in acel dosar si Legea 544 ne obliga sa spunem, in fiecare dosar care este deja public, anumite etape, ce facem”, a precizat sefa Directiei Nationale Anticoruptie, adaugand ca si aceasta faza a punerii in executare a hotararii judecatoresti ar trebui sa fie publica.

241 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger