AcasăOldSef din Politia Sectorului 3 din Capitala, retinut pentru luare de mita

Sef din Politia Sectorului 3 din Capitala, retinut pentru luare de mita

Alti doi politisti bucuresteni au intrat in vizorul procurorilor anticoruptie. DNA a anuntat, marti seara, retinerea pentru 24 de ore a doi oameni ai legii de la Politia Sectorului 3 Bucuresti.

Vizati de masura punerii in miscare a actiunii penale, precum si de retinerea pentru 24 de ore sunt inspectorul principal de politie Marius Gheorghe Giurescu, seful Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Sectorului 3 Bucuresti, precum si Stelian Barbu, agent de politie in cadrul aceluiasi serviciu, la data faptelor. Din cate precizeaza procurorii, intr-un comunicat, ambii sunt cercetati pentru aceleasi fapte: luare de mita si favorizare a faptuitorului, in privinta unor dosare in care se anchetau spargeri de locuinte de pe raza sectorului in care lucrau.

Iata ce precizeaza procurorii DNA despre motivele retinerii celor doi:

„In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada 2014 – inceputul anului 2015, inculpatii Giurescu Marius Gheorghe si Barbu Stelian au efectuat cercetari in mai multe dosare privind spargerea unor locuinte comise pe raza sectorului 3, ocazie cu care au efectuat perchezitii la domiciliile a doua persoane (martori-denuntatori in prezenta cauza), de unde au ridicat mai multe obiecte provenite din infractiunile de furt comise de acestia, printre care se aflau si foarte multe bijuterii.

La terminarea perchezitiilor, cele doua persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Sectorului 3 Bucuresti, insa dupa ce li s-a luat cate o declaratie formala, fata de acestia nu s-a dispus vreo alta masura procesuala.

La inceputul lunii noiembrie 2014, celor doi le-au fost restituite o mare parte din bunurile provenite din infractiunile de furt calificat, fapt ce a determinat ingreunarea tragerii la raspundere penala a infractorilor.

In schimbul neluarii masurilor legale fata de cei doi martori-denuntatori pentru comiterea infractiunilor de furt calificat, inculpatii Giurescu Marius Gheorghe si Barbu Stelian au solicitat si primit de la acestia mai multe sume de bani.

Astfel, inculpatul Barbu Stelian a solicitat de la unul dintre denuntatori suma de 3.000 de euro si a primit efectiv suma de 2.000 de euro.

Pe de alta parte, inculpatul Giurescu Marius Gheorghe a solicitat si a primit de la celalalt denuntator suma de 1.500 de euro.

Ambele sume de bani au fost primite de cei doi inculpati prin intermediul unor persoane”.

325 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger