AcasăOldSedinta la Guvern, dupa incendiul din club: se vor decreta trei zile...

Sedinta la Guvern, dupa incendiul din club: se vor decreta trei zile de doliu national

In semn de respect pentru memoria victimelor incendiului din clubul bucurestean, Guvernul va decreta trei zile de doliu national.

Masura va fi oficializata in cadrul unei sedinte a Executivului, ce urmeaza sa inceapa la ora 12.30, dupa cum precizeaza reprezentantii Palatului Victoria pe site-ul institutiei. De altfel, despre premierul Ponta, aflat in vizita oficiala in Mexic, s-a anuntat ca urmeaza sa revina de urgenta in tara. Momentan, insa, nu se stie cand anume va ajunge primul-ministru in Capitala.

In timp ce MAI a anuntat, in contexul desfasurarii, sambata dimineata, la sediul Guvernului, sub conducerea vicepremierului Oprea, a unei sedinte a Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta (CNSSU) ca respectivul for propune adoptarea unei astfel de masuri, incepand cu ziua curenta, reprezentantii Executivului confirma, asadar, ca in jurul pranzului va avea loc o „sedinta de guvern pentru declararea doliului national timp de 3 zile”.

Tragedia care a curmat vietile a 27 de oameni din randul celor cateva sute de persoane care erau prezente, seara trecuta, la un club bucurestean, unde avea loc un concert rock, a provocat, de asemenea, ranirea a peste 150 de oameni.

Persoanele care au suferit leziuni din cauza flacarilor au fost transportate la mai multe de urgenta –  Spitalul Floreasca, Spitalul de Arsi, Elias, Spitalul Militar, Sf. Pantelimon, Spitalul Judetean Ilfov, Sf. Ioan, Bagdasar, Spitalul Municipal, Spitalul Coltea, Budimex si Spitalul Grigore Alexandrescu. De altfel, la cateva dintre aceste unitati spitalicesti – respectiv la Spitalul de Urgenta Floreasca, la Spitalul Municipal si la Spitalul de Arsi – au fost vicepremierul Oprea si secretarul de stat Arafat, care au vrut sa se asigure ca situatia este sub control.

Drama a avut loc in Clubul Colectiv, din sectorul 4, in cladirea unei foste fabrici. Cauzele care au stat la originea tragediei, respectiv la declansarea incendiului care, din cate povestesc martorii, s-a propagat foarte rapid catre tavanul incintei, sunt analizate de Parchet.

Nu in ultimul rand, e important de mentionat faptul ca MAI precizeaza ca familiile victimelor pot obtine informatii suplimentare despre starea acestora sunand la urmatoarele numere de telefon puse la dispozitie de Ministerul Afacerilor Interne: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 si 021/3122547.

author avatar
Cristina Stefan
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger