AcasăOldSapte primari gorjeni si un edil doljean, retinuti

Sapte primari gorjeni si un edil doljean, retinuti

Dupa ce inca din cursul diminetii trecute, politistii anuntau o serie de perchezitii facute la domiciliile a mai multor persoane cu functii de conducere in primarii locale din judetele Gorj si Dolj, incepand cu a doua parte a zilei de marti si continuand pana tarziu in noapte au fost facute audieri, 12 persoane fiind conduse, pe baza de mandat, la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj.

La finele discutiilor cu suspectii, oamenii legii au dispus retinerea pentru 24 de ore a sapte edili ai unor localitati din judetul Gorj, dar si a unui primar de pe raza judetului Dolj. Cei opt sunt suspectati de fapte nelegale, pe care le-ar fi savarsit in virtutea functiilor pe care le ocupau.

De altfel, inca de marti, cand au fost confirmate perchezitiile, politistii mentionau ca acele noua perchezitii vizau locuintele unor persoane din Gorj si Dolj, banuiti de savârsirea infractiunilor de luare de mita, dare de mita si abuz in serviciu, dar si ca, in vederea probarii suspiciunilor, politistii au ridicat documente de la 10 primarii locale. „Din cercetari a reiesit ca, in perioada ianuarie – decembrie 2015, cei in cauza, folosindu-se de functiile pe care le ocupa, ar fi pretins si primit diferite sume de bani pentru atribuirea si derularea unor contracte de prestari servicii, precum si pentru efectuarea de plati pentru lucrarile efectuate de administratorii unor societati comerciale. Sumele de bani folosite drept mita sunt de aproximativ 400.000 de lei”, se mentiona in comunicatul IPJ Gorj.

181 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger