AcasăOldS-a produs un nou cutremur puternic in Italia (VIDEO)

S-a produs un nou cutremur puternic in Italia (VIDEO)

Pamantul s-a zgaltait din nou in Italia, la primele ore ale diminetii de duminica, spre groaza locuitorilor Peninsulei.

UPDATE 3- Desi autoritatile italiene se feresc inca sa ofere o cifra a ranitilor, oficialii de la Departamentul de Protectie Civila au anuntat, totusi, ca nu sunt persoane care sa fi suferit leziuni de natura sa le puna viata in pericol.

Premierul italian a promis ajutor celor direct afectati de efectele cutremurului, anuntand ca vor fi reconstruite atat casele, cat si bisericile si celelalte cladiri afectate de furia naturii.

UPDATE 2: Seismul a fost resimtit si la Roma. Martorii povestesc chiar faptul ca au simtit acest cutremur de duminica dimineata cu mult mai serios decat cel din august, atat la nivel de intensitate, cat si ca durata. conform presei italiene, miscarea telurica a fost urmata de cateva zeci de replici de peste 3 grade.

Situatia din unele zone ale Italiei a fost descrisa si de doi primari, care au folosit termeni ingrijoratori. Astfel, edilul din Castelsantangelo sul Nera a fost citat de site-ul lastampa.ot declarand urmatoarele: „E un dezastru! S-a deschis pamantul, e fum, un dezastru”. In acelasi timp, edilul din Ussita, o alta localitate in care s-au prabusit cladiri si au existat raniti, a fost citat spuand ca vede o „coloana de fum” si ca e vorba despre un adevarat „dezastru”.

UPDATE: Presa locala anunta ca sunt mai multe persoane care au avut de suferit de pe urma undei de soc, insa ca nu au fost consemnate decese.

De altfel, echipele de salvare au declansat operatiunile de cautare a eventualelor victime despre care se crede ca ar fi fost surprinse sub daramaturi. Ar fi sase oameni raniti in orasul Norcia, insa cifrele se modifica, pe masura ce trec orele. Tot in Norcia s-a prabusit o catedrala, din cate anunta presa locala.

–––––-

Din primele date rezulta faptul ca seismul a avut 6, 5 grade pe scara Richter si a provocat prabusirea mai multor cladiri, in cantrul Italiei. Pana la aceasta ora nu exista informatii cu privire la eventuale victime in randul locuitorilor zonelor in care s-a resimtit cutremurul produs cu putine minute inainte de ora 8, ora locala.

Miscarea telurica vine dupa un sir de cutremure mai mici de 6 grade, inregistrate la mijlocul acestei saptamani, urmare de un numar semnificativ de replici si soldate cu decesul unei persoane si ranirea altor cateva zeci. Dar si dupa seismul de 6 grade inregistrat la primele ore ale zilei de 24 august, care a semanat dezastru in mai multe regiuni italiene, cauzand moartea a proape 300 de persoane si provocand prabusirea a mii de imobile. Nivelul dezastrului, in conditiile in care magnitudinea nu a fost una insemnata, a fost explicat prin faptul ca a fost un cutremur de suprafata.

[youtube]8B1ioB8OykQ[/youtube]

[youtube]rdblPbG-HCo[/youtube]

[youtube]WwUCn5p5izc[/youtube]

author avatar
Cristina Stefan
248 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger