AcasăOldS-a dat startul alegerilor din SUA: Clinton vs. Trump - duelul pentru...

S-a dat startul alegerilor din SUA: Clinton vs. Trump – duelul pentru Casa Alba

Zi de o importanta majora pentru viitorul SUA si nu numai. Principalii doi candidati aflati in cursa pentru Casa Alba isi disputa sansa de a prelua sefia Statelor Unite de la Barack Obama.

UPDATE 4: Sotii Clinton au venit impreuna la vot si au intrat in incinta in care si-au exercitat dreptul constitutional tinandu-se de mana. Se intampla la primele ore ale zilei de marti, adica la ora locala 8

UPDATE 3: Fiul cel mare al miliardarului Trump, Eric, a anuntat pe o retea de socializare ca a votat, la randul sau. Alegerea tanarului, una de asteptat de altfel, nu a fost pastrata la secret. „E o onoare incredibila a votez cu tatal meu. Va face o treaba grozava pentru SUA!”, a scris tanarul pe internet, dupa ce s-a prezentat la urne.

UPDATE 2: Presa americana prezinta informatii si fotografii cu cozi formate in preajma unor sectii de votare, unele dintre ele in orasul Charlotte, din Carolina de Nord.

UPDATE: S-au deschis primele sectii de votare de pe teritoriul a 9 state de pe Coasta de Est, la ora 13, ora Romaniei. Este vorba despre Conneticut, Indiana, Kentucky, Maine, New Hampshire, New Jersey, Vermont si Virginia. Ulterior, se vor deschide sectiile de vot si in restul statelor americane.

In ciuda unui prim rezultat favorabil democratei, in celelalte doua orasele din New Hampshire in care s-a votat la scurta vreme dupa ce s-a trecut de miezul noptii si la ziua de marti, democrata a obtinut cele mai multe voturi si in Hart’s Location- 17. In schimb, Trump a avut castig de cauza in Millsfield – cu 16 voturi, fata de doar 4 primite de Clinton. Astfel ca, per ansamblu, candidatul republican a strans 32 de voturi, in timp ce Clinton doar 25, conform usmagazine.com.

Atat fostul secretar de stat Hillary Clinton, reprezentanta Partidului Democrat, cat si miliardarul Donald Trump, sustinut de Partidul Republican, spera sa ii convinga pe americani ca merita sa ajunga lider al Statelor Unite. Cursa care porneste strans, daca este sa ne luam dupa rezultatele celor mai recente sondaje, prezentate inainte de incheierea campaniei, in care diferenta dintre cei doi aspiranti la sefia SUA este foarte mica, de sub 5 procente.

Urnele au fost deschise inca de noaptea trecuta in Dixville Notch, o localitate situata in statul New Hampshire, undeva catre granita cu Canada. Din cele 8 voturi exprimate de locuitorii unei comunitati restranse, 4 au mers catre Hillary si doar 2 catre Trump, in timp ce Gary Johnson, fostul guvernator din New Mexico, a primit un vot, conform CNN. Procesul de vot va continua, pe tot parcursul zilei de 8 noiembrie, una cruciala pentru viitorul Statelor Unite.

Si pentru ca tot mentionam faptul ca americanii sunt asteptati la urne pentru a spune pe cine anume prefera la capitolul lider al Casei Albe, mai precis pentru a prelua prerogativele ce ii revin celui de-al 45-lea presedinte american si succesor al lui Obama, e important de mentionat faptul ca actualul lider de la Washington a sustinut-o puternic, indeosebi in ultimele saptamani, pe Hillary Clinton. La fel si Prima Doamna, Michelle Obama.

La nivel statistic, va mai spunem ca sunt peste 140 de milioane de americani cu drept de vot- care isi pot exprima optiunile in privinta viitorului presedinte al SUA, dar ca electorii il aleg, de fapt, pe urmatorul sef de la Casa Alba.

Citeste mai multe detalii despre procesul electoral din SUA aici: Ziua Z in Statele Unite

author avatar
Cristina Stefan
185 afisari

2 COMENTARII

  1. Profita si tu acum! Faci totul din placere! Pentru ca vrei siguranta! Nu ai mai intalnit asta! Oferta sigura si revolutionara: Proiect B! Echipa ambitioasa! Promovam cea mai socanta poveste! Hollywood te asteapta! Alegerea excelenta! Proiect B: unic in Romania!Solicita acum detalii la adresa de email g_cami_ro@yahoo.com.

  2. In New Hampshire resultatul votului in cateva orase este de 35 la 25 in favoarea lui D. Trump. De ce manipulati si mintiti oamenii. Nemernici ce sunteti. Media romaneasca vanduta lui Soros. La lada de gunoi cu voi. Trump va castiga.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger