AcasăOldS-a cutremurat pamantul, in urma cu scurt timp, in Vrancea!

S-a cutremurat pamantul, in urma cu scurt timp, in Vrancea!

Un nou cutremur s-a produs in Romania, in urma cu doar cateva zeci de minute, de aceasta data in estul tarii, intr-o zona in care se produc frecvent astfel de miscari telurice, respectiv in Vrancea.

La doar o zi de cand seismologii anuntau producerea unui cutremur intr-o regiune in care astfel de miscari telurice au loc mai rar, respectiv in centrul tarii, pe raza judetului Brasov, de aceasta data aflam ca un seism destul de puternic s-a produs, la primele ore ale zilei, in Vrancea.

Cutremurul a avut 3.9 grade pe scara Richter, si, potrivit specialistilor de la Institutul de Fizica a Pamantului, a fost inregistrat de aparate la ora 9 si 47 de minute, in judetul Vrancea. Miscarea telurica inregistrata in zona in care, dupa cum se stie, este activa din punct de vedere seismic s-a produs la o adancime considerabila, de 114 kilometri, fata de suprafata solului.

Cel mai puternic seism produs in tara, de la inceputul anului, ramane cel din 7 ianuarie, de 4.1 grade pe Richter, cu epicentrul in Buzau.

author avatar
Cristina Stefan
382 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger