AcasăOldRomani, victime ale unui accident in Cehia. Cele mai recente date despre...

Romani, victime ale unui accident in Cehia. Cele mai recente date despre starea lor

Experienta greu de imaginat pentru mai multi romani care au cazut victime unui accident rutier ce a avut loc pe o autorstrada din Cehia, dar si pentru apropiatii si cunoscutii lor, ramasi in tara.

Dupa ce seara trecuta s-a aflat despre faptul ca patru romani si-au gasit sfarsitul in Cehia, dupa ce masina in care se aflau au fost implicata intr-un grav accident rutier, Ministerul Afacerilor Externe a facut, in prima parte a zilei de miercuri, precizari in privinta starii de sanatate a celor trei conationali care au suferit leziuni in urma impactului rutier.

Informatiile au venit chiar de la un consul din cadrul Ambasadei romanesti din capitala ceha, care a mers personal la spitalul din Plezen, unde se afla internati romanii, pentru a sta de vorba cu medicii care ii au sub supraveghere pe cei trei raniti.

Iar vestile nu sunt tocmai bune. „Toţi cei trei cetateni romani internati sunt, in prezent, in stare inconstienta, medicii fiind rezervati in a da un prognostic”, se se precizeaza in comunicatul MAE, din care reiese si faptul ca familiile celor trei se afla in legatura cu reprezentantii ambasadei.

In tot acest timp, autoritatile autohtone s-au ocupat de parcurgerea pasilor procedurali ce tin de cele patru victime ale accidentului pentru salvarea vietilor carora doctorii nu au mai putut face nimic, o prima preocupare fiind aceea de a se lua legatura cu familiile celor patru romani care au pierit in acest accident.

Drama rutiera a avut loc marti, pe o autostrada ce leaga capitala ceha de orasul german Nurenberg, in dreptul orasului Plezen. Intr-o prima faza s-a anuntat ca sunt patru persoane decedate si trei ranite, dar si ca in acident au fost implicate un camion si un autoturism, acesta din urma avand la bord toate cele 7 victime, ambele mijloace de transport fiind inmatriculate in Romania.

sursa foto: botosaneanul.ro

author avatar
Cristina Stefan
211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger