AcasăOldRoman suspect de EBOLA: un barbat din Ploiesti, intors recent din Nigeria,...

Roman suspect de EBOLA: un barbat din Ploiesti, intors recent din Nigeria, transferat la Matei Bals!

MS, despre un program esențial pentru boala considerată factor de risc pentru forme severe de COVID: ”Trebuie regândit”

Medicii au luat masuri dupa ce un barbat, care a revenit din Nigeria in urma cu o saptamana, s-a prezentat la spitalul judetean din Ploiesti, cu simptome specifice infestarii cu virusul Ebola.

Simtindu-se rau, barbatul in varsta de 51 de ani a cerut, duminica dimineata, ajutorul medicilor din Ploiesti, iar acestia au contactat de urgenta specialistii de la Institutul de Boli Infectioase Matei Bals, din Capitala, potrivit Digi 24. Ploiesteanul a acuzat stari febrile, dar si greata.

In urma cu scurt timp, pacientul suspect de infestare cu virusul ce provoaca febra de tip hemiragic a fost transferat la Bucuresti. Managerul Institutului a precizat, intr-o interventie telefonica la postul TV mentionat, ca spitalul este pregatit sa il preia pe barbat. „Asteptam informatii suplimentare. Institutul (…) este pregatit pentru astfel de situatii, avem toate facilitatile pentru a putea sa acordam ingrijiri speciale pentru acest tip de pacient, daca el va aparea”, a precizat Adrian Streinu Cercel.

Ploiesteanul urmeaza sa fie supus unor teste de specialitate, pentru a se stabili daca suspiciunile se confirma sau nu, ori daca barbatul ar putea suferi de malarie sau de alta boala. Probele preluate de la pacient vor fi trimise la unicul laborator de testare a virusului Ebola, in Germania, iar rezultatele analizelor pot fi primite intr-un interval cuprins intre 72 de ore si sapte zile.

Conform sursei citate, ploiesteanul a lucrat o perioada in Nigeria si a revenit in tara in urma cu doar cateva zile. In acest stat au existat mai multe cazuri de prezenta a acestui virus, iar doi oameni au murit in urma infestarii cu Ebola.

Vom reveni cu detalii!

Sursa foto: amfms.ro

188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger