AcasăOldReusite fantastice pentru elevii romani: Patru medalii si primul loc in Europa...

Reusite fantastice pentru elevii romani: Patru medalii si primul loc in Europa la Olimpiada Internationala de Geografie

Elevii romani se intorc, marti, in Romania, cu patru medalii, doua dintre ele de aur, dar si cu primul loc in Europa si locul trei in lume. Rezultatele meritorii ale lotului national olimpic au fost obtinute la Olimpiada Internationala de Geografie, incheiata recent in Polonia.

Cunostintele de geografie le-au adus lauri membrilor lotului national olimpic prezent la Olimpiada Internationala de la Cracovia. Elevii au obtinut, precizeaza Ministerul Educatiei, doua medalii de aur, una de argint si una de bronz, la finele competitiei reprezentantii Romaniei triumfand la nivel european si plasandu-se pe locul trei in lume, dupa Singapore si Australia, in cadrul unei competitii la care au participat 142 de concurenti, din 36 de state.

Numele celor care au reprezentat cu atat de mult succes Romania la competitia care s-a desfasurat in perioada 11-18 august, la Cracovia, sunt: Andra-Cosmina Albulescu, eleva in ultimul an de liceu, la Colegiul National ,”Costache Negri” din Galati, Cosmina-Andreea Manea, eleva in clasa a XII-a la Colegiul National „I. C. Bratianu” din Pitesti, ambele obtinand aurul, pentru al doilea an consecutiv. Cu o medalie de argint s-a intors de la acest concurs Aura-Elena Amironesei, eleva in clasa a XI-a, la Colegiul National din Iasi, in timp ce Anca-Maria Radulescu, de la Colegiul National „I. C. Bratianu” din Pitesti, a obtinut medalia de bronz la actuala editie, a XI-a, a Olimpiadei Internationale de Geografie, din Polonia.

Sursa foto: edu-news.ro

author avatar
Cristina Stefan
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger