AcasăOldRegele Mihai se retrage din viata publica, ca urmare a problemelor de...

Regele Mihai se retrage din viata publica, ca urmare a problemelor de sanatate. A fost operat, recent (VIDEO)

(foto: Facebook/Casa Regala a Romaniei)

Familia Regala a anuntat, miercuri, prin intermediul unui mesaj video, faptul ca Majestatea Sa a fost operat recent si ca are nevoie de recuperare, ca urmare Principesa Margareta a fost desemnata sa il reprezinte la activitatile publice.

(foto: Facebook/Casa Regala a Romaniei)

Din cate se mentioneaza din directia Casei Regale, Regele Mihai, in varsta de 94 de ani, ar fi aflat de la medici ca sufera de „carcinom epidermoid metastazant (cancer de piele cu metastaze -n.r) si de „leucemie cronica”. Mai mult, din mesajul facut public in cursul acestei dupa-amiezi, in cea de-a doua zi a reuniunii reprezentantilor Consiliului Regal, rezulta ca Majestatea Sa – aflat la acest moment in Elvetia- a fost operat, recent. Ca urmare a acestei interventii, dar si a faptului ca are nevoie atat de tratament, cat si de o perioada de recuperare, se explica faptul ca Regele nu va mai aparea in public in intervalul urmator.

In aceste conditii, Majestatea Sa a ales sa-si delege o parte a atributiilor catre Principesa Margareta. „Sunt sigur ca fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va gasi intelepciunea si forta de a ma reprezenta si de a duce la indeplinire toate actiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal sa-si continue menirea si sa prezinte sfatul sau Custodelui Coroanei”, se arata in mesajul despre care sursa citata a anuntat ca a fost semnat de Rege deunazi, pe 1 martie.

De altfel, s-a anuntat ca tot Regele a fost cel care a cerut ca reprezentantii acestui for sa se reuneasca, pe 1 si 2 martie, la Morges, in Elvetia. A fost cea de-a cincea sesiune a Conciliului Regal.

[youtube]P78EcIiN5YM[/youtube]

sursa foto: romaniaregala.ro/ sursa video: familiaregala.ro

124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger