AcasăOldRegele Mihai, internat intr-o clinica din Elvetia. Majestatea Sa, "intr-o stare de...

Regele Mihai, internat intr-o clinica din Elvetia. Majestatea Sa, „intr-o stare de accentuata slabiciune fizica”

(foto: Facebook/Casa Regala a Romaniei)

La scurta vreme dupa ce s-a anuntat ca regele este foarte bolnav, ca a fost operat recent, si ca, avand in vedere starea Sa de sanatate nu va mai fi vazut la evenimente publice, Principesa Margareta fiind desemnata sa preia prerogativele in aceasta privinta, noi informatii despre situatia medicala a Regelui Mihai au fost comunicate in prima parte a acestei zile.

(foto: Facebook/Casa Regala a Romaniei)

Astfel, din cate anunta Biroul de Presa al Regelui, prin intermediul unui comunicat, suveranul in varsta de 94 de ani este internat, de cinci zile, intr-o clinica din Elvetia, mai exact din Lausanne, fiind atent monitorizat din punct de vedere medical. „Regele este intr-o stare de accentuata slabiciune fizica si primeste tratament permanent. Starea sa este, pana in acest moment, stationara si medicii sunt de parere ca evolutia prezinta relativa stabilitate„, precizeaza aceeasi sursa.

Referitor la starea de sanatate a reginei Ana, din acelasi comunicat aflam ca sotia Regelui Mihai este in stare stabila, si ca „urmeaza un tratament obisnuit varstei Majestatii Sale”, la resedinta privata din Elvetia. Alaturi de cei doi, in Elvetia, se afla Principesa Margareta, Custode al Coroanei, si sotul sau, Principele Radu.

Cat priveste valul de reactii iscat de anuntul privind situatia medicala a Regelui Mihai – despre care va amintim ca au venit atat din partea politicienilor, a oamenilor de cultura sau a oamenilor simpli- Principesa a tinut sa le multumeasca tuturor celor care au adresat ganduri bune Majestatii Sale si sperante in vederea imbunatatirii starii de sanatate a Regelui. „Custodele Coroanei multumeste tuturor celor care au avut generozitatea de a trimite mesaje de incurajare Regelui Mihai si Reginei Ana. Familia Regala este miscata de profunzimea simtamintelor oamenilor fata de Rege si Coroana, precum si de decenta si respectul cu care mass-media a reflectat tristul si ingrijoratorul eveniment”, se mai arata in documentul publicat pe site-ul Familiei Regale.

343 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger