AcasăOldReactii dupa anuntul ca Iolanda Balas s-a stins din viata

Reactii dupa anuntul ca Iolanda Balas s-a stins din viata

Gabriela Szabo

Iolanda Balas Soter a murit. Este vestea trista care s-a raspandit cu mare viteza, in dupa-amiaza zilei de vineri. Din pacate, desi de-a lungul carierei a castigat o multime de competitii, de aceasta data, fosta campioana a pierdut in cursa contra mortii, intr-o zi de 11 martie, la varsta de 79 de ani.

Gabriela Szabo

Anuntul a fost primit cu mare tristete atat in randul opiniei publice, cat si a generatiilor de fosti atleti sau sportivi de performanta care au concurat sub steagul Romaniei. Cu totii si-o amintesc pe regretata Iolanda Balas Soter, una dintre cele mai apreciate sportive autohtone, ca pe un om plin de optimism, de energie, si de o dragoste imensa pentru sport.

sursa foto: atletismtv.ro

Declarandu-se socata sa afle despre disparitia dintre cei vii a Iolandei Balas Soter, actualul ministru al Sporturilor, Elisabeta Lipa, si-a exprimat regretul fata de pierderea pe care o sufera comuniattea sportiva autohtona. „Mi-e inima grea de vestea pe care am aflat-o. S-a stins din viata marea campioana IOLANDA BALAS SOTER! Am pierdut un simbol al atletismului romanesc si al intregii Romanii, un om extraordinar, de o caldura si o bunatate impresionante! Dumnezeu sa te odihneasca, Ioli!”, a transmis, vineri dupa-amiaza, fosta campioana la canotaj, prin intermediul paginii sale de Facebook.

La fel de greu ii este sa accepte ca Iolanda Balas a pierdut lupta cu moartea si unei cunoscute foste campioane mondiale la atletism, la proba de saritura in inaltime. „A fost mentorul meu (…) a fost cea care m-a chemat sa vin langa ea”, a precizat Gabriela Szabo, pana in noiembrie anul trecut sefa a Ministerului Tineretului si Sportului, intr-o interventie telefonica in direct, la postul B1 Tv. Szabo isi aminteste ca regretata Iolanda Balas nu isi dorea ca lumea sa o stie suferind. „Stiam ca are probleme de sanatate, ca a fost in spital (…) dar niciodata nu s-a plans”, a admis fostul ministru.

Desi fizic nu va mai fi alaturi de cei care au iubit-o, apropiati, colegi si privitori ai performantelor sale, in anii ei deglorie, dar si in perioada in care, dupa retragerea din competitii, a sprijinit netarmurit sportul autohton, in urma Iolandei Balas vor ramane pentru totdeauna vii rezultatele sportive care au plasat-o in randul legendelor atletismului din lumea interaga, cu doua titluri olimpice in palmares.

author avatar
Cristina Stefan
470 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger