AcasăOldReactii din directia UNPR si PSD, dupa retinerea primarului Ontanu

Reactii din directia UNPR si PSD, dupa retinerea primarului Ontanu

Odata ce edilul sectorului 2, despre care atat UNPR- formatiunea in fruntea careia se afla, temporar, dupa demisia lui Gabriel Oprea de la sefia Uniunii, cat si PSD anuntasera ca va fi candidatul pe care il vor sustine impreuna pentru un nou mandat de primar, la alegerile din iunie, a fost retinut de DNA, inca de seara trecuta, din directia celor doua partide, au venit reactii lamuritoare.

In timp ce uneperistii au precizat, intr-un comunicat, faptul ca formatiunea a aflat de decizia procurorilor de a-l retine pe Ontanu, subliniind, insa, ca faptele de care este suspectat acesta s-ar fi petrecut in urma cu foarte multa vreme, mai exact cu zece ani, reprezentantii UNPR declarandu-se convinsi ca edilul va lamuri lucrurile in cel mai scurt timp, pesedistii au anuntat ca se gandesc deja la o alta varianta de candidat pentru Primaria Sectorului 2. „Partidul Social Democrat a luat act de situatia in care se afla domnul Neculai Ontanu. PSD va continua insa dialogul cu UNPR. In zilele urmatoare vom avea intalniri pentru a discuta colaborarea dintre cele doua partide. In conditiile date, PSD va nominaliza un candidat pentru Primaria Sectorului 2”, au explicat reprezentantii PSD, intr-un scurt comunicat de presa.

Va prezentam, in cele ce urmeaza, integral, si comunicatul UNPR pe acest subiect:

„UNPR a luat act de decizia procurorilor DNA de a-l retine pe Neculai Ontanu, pentru presupuse fapte care s-ar fi petrecut in urma cu 10 ani.

UNPR nu a comentat si nu comenteaza deciziile celor in drept sa stabileasca oportunitatea sau justificarea masurii retinerii – intr-un dosar ce vizeaza fapte petrecute acum 10 ani – , la fel cum nu comenteaza in general deciziile Justitiei, indiferent de numele celui in cauza.

In egala masura, Uniunea considera ca orice roman se bucura, potrivit Constitutiei, de prezumtia de nevinovatie. Prin urmare, pana in momentul in care o instanta de judecata va decide altfel, Neculai Ontanu este nevinovat. Astfel, UNPR isi exprima convingerea ca Primarul Sectorului 2 va explica tot ceea ce este de explicat astfel incat situatia sa fie lamurita in cel mai scurt timp, iar suspiciunile pe care le au procurorii sa fie infirmate.

In mod evident, acest moment nu este unul simplu, in conditiile in care campania electorala va incepe in scurt timp. UNPR este insa un partid puternic si va face fata acestei provocari, pastrandu-si valorile, obiectivele electorale si strategia politica. Sambata va avea loc Conferinta Nationala UNPR, moment in care partidul isi va alege presedintele si va intra in linie dreapta pentru alegerile locale din acest an.

UNPR mizeaza pe fiecare dintre membrii sai, pe fiecare dintre candidatii sai si pe principiile sale care l-au impus pe scena politica pana in prezent”.

Va reamintim faptul ca Neculai Ontanu a fost retinut, seara trecuta, de catre procurorii DNA, care il acuza de luare de mita si care in cursul acestei zile de joi urmeaza a il prezinte magistratilor Curtii de Apel Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. In acelasi dosar au mai fost luate masuri similare si in cazul avocatei fostului premier, Loredana Radu, cercetata pentru complicitate la luare de mita si spalare de bani, dar si a lui Toma Sutru, secretar al Consiliului local al Sectorului 2 Bucuresti, acuzat de luare de mita.

Procurorii sustin ca „on perioada 2006 – 2007, inculpatul Neculai Ontanu, primarul Sectorului 2 Bucuresti, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoana, beneficiar al unor drepturi litigioase (denuntator in cauza), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, in conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1991”, dar si ca „dupa emiterea titlului de proprietate, inculpatul Neculai Ontanu a primit o suprafata totala de teren de 1.500 mp, situata pe strada Barbu Vacarescu, care a fost transferata de catre denuntator, in mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vanzare – cumparare fictive catre suspecta Radu Loredana Claudia si o alta persoana, interpusi indicati de edil”.

author avatar
Cristina Stefan
365 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger