AcasăOldRadu Mazare, deputatul Eduard Martin si afaceristul Strutinsky, trimisi de procurori in...

Radu Mazare, deputatul Eduard Martin si afaceristul Strutinsky, trimisi de procurori in instanta

Fostul primar al orasului de la malul marii a aflat ca procurorii anticoruptie au dispus trimiterea sa in judecata intr-un al treile adosar in care a Radu Mazare a ajuns in vizorul DNA. In aceeasi cauza sunt deferiti instantei si deputatul Eduard Martin, precum si Sorin Strutinsky, partener de afaceri cu fostul primar social-democrat.

Mai precis, din cate anunta procurorii, Radu Mazare si Sorin Strutinsky, ambii aflati sub control judiciar, vor ajunge in fata magistratilor Curtii Supreme, instanta catre care a fost trimisi, spre judecare, dosarul de fata. Fostul primar constantean pentru acuzatiile de luare de mita,abuz in serviciu, dar si conflict de interese in forma continuata, in timp ce omul de afaceri pentru complicitate la luare de mita, conform precizarilor existente in comunicatul DNA.

De asemenea, procurorii precizeaza ca in acelasi dosar au fost deferiti justitiei si deputatul Eduard Martin, asociat al S.C. POLARIS M HOLDING S.R.L, cercetat pentru „complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,  dare de mita”,  precum si un viceprimar al Constantei, Marius Gabriel Stan, dar si cinci functionari in cadurl acestei institutii, toti acestia din urma fiind acuzati de „abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”.

Sorin Strutinsky

Din rechizitoriul intocmit de procurori rezulta, printre altele, faptul ca „in perioada 2006-2009, inculpatul Mazare Radu Stefan, beneficiind de ajutorul inculpatului Strutinsky Sorin Gabriel, a solicitat suma totala de peste 2.000.000 euro si primit circa 1.000.000 euro si 2.472.303,8 lei de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare dezvoltarii unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intentionau sa le dezvolte in Constanta. Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive (…)”, dar si ca „in perioada 2008-2014, inculpatul Mazare Radu Stefan, cu ajutorul inculpatului Strutinsky Sorin Gabriel, a primit de la S.C. POLARIS M HOLDING S.R.L., al carei asociat si administrator in fapt era inculpatul Martin Eduard Stelian, peste 7 milioane de euro, pentru ca a asigurat acesteia castigarea unei licitatii organizate de Primaria Constanta pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orasului”.

248 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger